29-21. O Cisne marca o seu territorio

O equipo pontevedrés pasa por encima do Novás no debut ligueiro cun gran partido ► O bloque de Jabato mostrou unha enorme variedade de recursos e unha gran profundidade de banco
HQR_ BALONMANO_ Cisne - Atletico Novas_ Jugadas_ banquillo_ ambiente_ Pabellon Municipal de los Deportes
photo_camera Daniel Neves sujeto por Andrés Vila en un intento de lanzamiento. GONZALO GARCÍA

O Cisne Os Salgueiros exhibiu músculo no partido do debut da tempada, no seu regreso á División de Honra Prata. O conxunto pontevedrés protagonizou un encontro moi serio para superar cunha autoridade abraiante ao Novás.

Cun persoal máis larga que a cola do paro, o bloque pontevedrés saca proveito da competencia interna para conseguir réditos rápidos. A mocidade descarada do bloque branquiazul non atopou resposta no cadro do Rosal, outro claro aspirante a coarse no grupo de cabeza ao final da primeira fase. O marcador reflectiu unha diferenza máis grande da que a calidade dos dous equipos manifesta. E maior, tamén, do traballo que esixiu o triunfo local.

E é que o cadro de Jabato atopou a un rival respondón nunha primeira metade de intercambio de golpes, en todos os sentidos. O Óscar ao máis duro de Daniel Neves suxeito por Andrés Vila nun intento de lanzamento. Gonzalo garcía a xornada foi a parar á vitrina privada de Miguel Trigo, que nunha acción na que case priva do pescozo a Carlos Pombo acabou de forma prematura na bancada.

A firmeza que intentaban ofrecer as dúas escuadras en defensa só atopou resposta nun soberbio Jorge Villamarín. A portería do Novás non tivo un día brillante. E no Municipal o convoi non espera polos atrasados. O Cisne Os Salgueiros puxo unha marcha máis grazas á velocidade dos puñales da dobre A (Arias-Álvarez) e rompeu o encontro ante un adversario desamparado.

RUPTURA. Do 8-8 da primeira metade do primeiro acto, pasouse a un 13-8, no que o Novás recibiu aguillóns desde todos os flancos sen defensa posible.

E aínda que o bloque visitante recompúxose antes do descanso, a produción do Cisne Os Salgueiros seguiu adiante, cun Bruno Vázquez en claro crecemento e Daniel Neves mostrando poderío no tren inferior e superior para levar ao Cisne ao 16-12 ao descanso, cun mísil aire-aire desde a súa casa, onde queira que viva.

Despois do descanso, apareceu Prezado para acabar de romper o choque. O canteirán reivindicouse logo dunha primeira parte na que estivo sen brillo. O Novás non tivo capacidade de reacción. A defensa pontevedresa secou a un adversario desesperado, que ademais terá pesadelos co eterno Villamarín, acredor a un monumento do club. A primeira vitoria loce na marcadora do Cisne Os Salgueiros. O sábado espera o Teucro.