34-32. O Cisne Los Sauces amarra o Luaces

O equipo pontevedrés derrotou a Galicia

Cisne-Galicia. RAFA FARIÑA
photo_camera Linhares levántase por encima da defensa de Galicia para lanzar a portería. RAFA FARIÑA

O Cisne Los Sauces quedou co Memorial Manuel Luaces logo de derrotar á Selección Galega nun partido amigable de carácter festivo que desprazou ata o Pavillón do Centro Galego de Tecnificación Deportiva a unha gran cantidade de afeccionados ao balonmán.

O encontro careceu da tensión propia da alta competición e permitiu o lucimento individual dos compoñentes dos dous conxuntos.

Tanto Jabato como Quique Domínguez, que regresou a casa para dirixir á selección, rotaron aos seus elementos para facelos a todos partícipes do espectáculo. De feito, ante as baixas dalgúns dos seus xogadores, como Preciado, Marko Antelj ou Igor dous Santos, o Cisne citou a xogadores inhabituais ou que non forman parte oficialmente do seu persoal, como Bomba Picallo.

O duelo caracterizouse polo elevado ritmo co que se desenvolveu o xogo ofensivo, certas doses de precipitación e tensión defensiva intermitente: ingredientes ideais para que o marcador disparásese por encima dos 30 tantos en ambas as escuadras.

A primeira metade foi un intercambio de golpes con alternativas no resultado que conduciron ao Cisne Los Sauces ao vestiario cunha exigua vantaxe, grazas ao seu maior acerto no seu tramo final.

Empezou correndo, seguiu buscando aos extremos e acabou o primeiro período co mandato da súa primeira liña.

O cadro pontevedrés deu un tirón no marcador superado o ecuador do segundo acto. Disparouse ata os catro goles de máxima diferenza grazas á puntería desde os nove metros e á velocidade dos seus peóns.

Pero Galicia reaccionou e dispuxo dunha última posesión para igualar a contenda. Unha falta de ataque e o gol postremeiro de Chan conduciron ao marcador final.

A festa incluíu no descanso unha preciosa choiva de peluches que serán destinados ao programa da Rede Nai Pontevedra co obxectivo de favorecer ás familias con menos recursos.

34-Cisne Los Sauces: Dani Fernández (1), Álex Chan (5), Andrés Sánchez (7), Javi Vázquez (3,1p), José Leiras (1), Pablo Gayoso (1) e Alejandro Conde -sete inicial- Juanjo Novás, Pablo Picallo (1), Santi Picallo, Guilherme Linhares (5), Bruno Vázquez (5), Dani Gonçalves (2p) e Enrique da Torre (2p).
32-Galicia: Carlos Durán, Borja Méndez (4), Manu Martínez (1), Ángel Iglesias (5, 2p), Roberto Sánchez (5), Samu Pereiro (1) e Chalo Carró (2) -sete inicial- Lloria, Álex Pombo (1), Pedro Aymerich (5, 4p), Carlos Pombo (4), Duarte Batán (2), José Manuel Rial (2), Iago Cuadrado e Paulo Dacosta.
Árbitros: Xullo Villanueva e Pablo Torreiro. Excluíron con dous minutos ao local Bruno Vázquez e aos visitantes Chalo Carró e Yago Cuadrado.
Marcador cada cinco minutos: 4-3, 6-7, 6-9, 11-12, 14-14, 16-15; descanso; 19-19, 22-22, 26-24, 28-27, 33-29 e 34-32.
Incidencias: XXV Memorial Manuel Luaces disputado no Pavillón do Centro Galego de Tecnificación Deportiva abarrotado con 400 persoas.