21-19. O Cisne levouse o derbi dos pequenos detalles

O Cisne Los Sauces levou a vitoria ante o Atlético Novás nun encontro igualado e sufrido que se decantou nos minutos finais e no que calquera puido saír vencedor
2020012701082099658
photo_camera Dani Ramos lanza a portería durante o encontro. DAVID FREIRE

Sufriu o que non está nos escritos o Cisne Los Sauces para levar o triunfo no derbi ante o Atlético Novás, nun encontro igualado e disputado no que, os pequenos detalles marcaron o resultado final.

Ambos os equipos saltaron á pista con fame de vitoria, ante unhas bancadas abarrotadas e un ambiente festivo. Con todo, as imprecisións marcaron os primeiros minutos de xogo e aos dous equipos custoulles xerar goles. Aos cinco minutos de encontro o Novás mandaba no marcador, con todo o bloque pontevedrés comezou a espertar e Ramos e Chan encargáronse de darlle a volta á situación.

Cunha igualdade máxima no electrónico comezou o espectáculo de Jorge Villamarín e Jorge Lloria. Ambos os gardametas convertéronse nos salvadores dos seus respectivos equipos, evitando que o rival se afastase no luminoso.

Continuou a igualdade durante toda a primeira metade, con ambos os equipos buscando desmarcarse no electrónico. O Novás levaba a iniciativa, pero o Cisne sabía responderlle a cada xogada de gol dos visitantes. Ramos converteuse no home máis activo dos de Jabato en ataque e, xunto coa actuación de Villamarín, que se ía crecendo por momentos, impedían que o cadro visitante collese vantaxe.

Chegouse ao minuto 20 coa equidade no luminoso (7-7) e Jabato pediu un tempo morto para inxectar pausa aos seus xogadores que estaban a mostrar o seu xogo máis acelerado, complicando así os labores de creación.

A cinco minutos do descanso o marcador continuaba mostrando a paridade que se vía sobre a pista do Municipal. Quique Domínguez pediu un tempo morto (minuto 27) para xerar unha estratexia que lle permitise chegar ao parón con vantaxe no luminoso. Con todo, cumpridos os primeiros 30 minutos, o marcador mostrou un 9-9 que era o fiel reflexo do que se vía na pista.

PASO AO FRONTE. A igualdade continuou no segundo parcial a pesar de que o Cisne saíu algo mellor que na primeira parte. O intercambio de golpes era constante e o luminoso apenas se movía.

O conxunto pontevedrés comezou a levar a iniciativa e a desmarcarse no marcador e Quique Domínguez pediu un tempo morto (minuto 11) que reviviu aos seus que, con dous goles consecutivos lograron a igualada, unha vez máis (15-15).

Non quedou quedo Jabato que, de igual xeito que o seu rival, pediu outro tempo morto para intentar que o seu equipo volvese coller vantaxe. Un gol de Andrés nada máis volver do parón volveu pór por diante ao Cisne (15-14), aínda que pouco tardou en reaccionar o Novás que, con dous goles consecutivos, volveu porse por diante (15-16).

A cinco minutos para final do encontro, con ambas as afeccións mordéndose as uñas, o luminoso reflectía un 18-17 e comezaba a facerse latente que serían os pequenos detalles e a capacidade de xestionar os ataques, os factores que definirían o resultado final.

Quique Domínguez pediu un tempo morto a falta de tres minutos e, tras a continuación, Ramos puxo o 19-17, conseguindo dous tantos de vantaxe a falta de dous minutos. Con todo, 30 segundos despois Novás recortou distancias e obrigou a Jabato a deter o xogo.

Durante o último minuto Andrés fixo o 20-18 e Novás respondeu cun novo tanto (20-19). Se embargo o Cisne demostrou que é o líder da clasificación por algo e, na última posesión do choque, Pablo Picallo bateu a Lloria, enviou o balón ao fondo da rede e asinou o 21-19 definitivo, logrando dous puntos máis para o Cisne.