Medio maratón de Pontevedra

E saíu o sol

Anxo Castro e Beatriz Fernández gañan o medio maratón máis emotivo. Carlos Porto e Anaís Rivas estrean o palmarés dos 10K do Gran Fondo CaixaBank
Las buenas condiciones climatógicas hicieron que se viviera una gran matinal de atletismo. RAFA FARIÑA
photo_camera As boas condicións climatógicas fixeron que se vivise unha gran matinal de atletismo. RAFA FARIÑA

Sen contestación algunha Anxo Castro adxudicouse a categoría masculina do medio maratón de Pontevedra, na que Beatriz Fernández fíxose co triunfo na feminina nunha xornada na que Carlos Porto e Anaís Rivas convertéronse nos primeiros gañadores da proba de dez quilómetros incluída no Gran Fondo CaixaBank.

1.322 corredores —179 menos dos inscritos— tomaron parte nas dúas probas do Gran Fondo CaixaBank ao que a choiva respectou en todo momento. Cumpríronse as previsións e o sol saíu nunha matinal que ano tras ano se converteu na gran festa do atletismo pontevedrés.

Condicións perfectas para unha cita que reuniu a varios milleiros de persoas ao longo dun percorrido que pasa por algúns dos lugares máis emblemáticos da cidade do Lérez.

Autoridade foi a que usou Anxo Castro para facerse coa vitoria dun medio maratón que dominou desde o principio. O podio acompañárono Álvaro Prieto, que entrou a máis de catro minutos do gañador e José Outón, que foi terceiro.

Dominio desde o quilómetro oito
A categoría feminina da proba longa estivo máis igualada, especialmente ata o quilómetro oito cando Beatriz Fernández comezou a distanciarse das súas perseguidoras, sobre todo da histórica María Jesús Gestido. Ata ese punto ambas fixeron o percorrido practicamente xuntas, pero a aos poucos a posterior vencedora foi ampliando a súa vantaxe.

Pola porta grande estreouse a proba dos 10 quilómetros. Contou cunha participación de 321 atletas. Carlos Porto foi o máis rápido por diante de Vicente Suárez, que foi segundo e Bilal Dahmouni que completou o podio. en mulleres o triunfo foi para Anaís Rivas que avantaxou en 13 segundos a Ángeles Castro e en 45 a Laura Pérez.