Histórico ouro en casa para Cristian Fernández

O acuatleta pontevedrés proclamouse campión do mundo entre todos os Grupos de Idade â?? Kevin Tarek logrou ser prata en Élite

Cristian Fernández.JAVIER CERVERA
photo_camera Cristian Fernández.JAVIER CERVERA

PONTEVEDRA. Chegou, viu e venceu. O pontevedrés Cristian Fernández cumpriu este xoves o soño de calquera deportista: ser campión do mundo na súa disciplina. Pero ademais, fíxoo co engadido de cruzar a liña de meta acirrado polos seus. Porque se lograr colgarse ao pescozo un ouro mundial ten que ser incrible, facelo en casa debe de equivaler a tocar o ceo coas mans.

O pontevedrés logrou marcar o mellor tempo na proba de acuatlón reservada para os Grupos de Idade. Dun total de 606 atletas, Fernández entrou o primeiro en meta e, polo tanto, gañou a súa categoría de 25-29 anos.

O deportista do Galaico logrou saír a primeiro da auga. Percorreu o quilómetro de natación nun tempo de 12:43 minutos. E aínda que na transición o tamén español Iván Louro colocouse primeiro, finalmente Fernández pulverizou o cronómetro na carreira de cinco quilómetros pola rivera do Lérez. Fernández marcou un 15:58 e entrou na liña de meta 29 minutos e 55 segundos despois do inicio da proba. Con este tempo, o pontevedrés incluso podería ser décimo terceiro na clasificación de profesionais.

Segundo na clasificación global, e campión do mundo no Grupo de Idade 45-49, entrou Iván Louro, cun tempo de 31:52. Mentres, o francés Lionel Roye foi terceiro (32:34) e o mellor entre os homes de 40 a 44 anos. No grupo de 25 a 29 anos, no que competía Fernández, a prata foi Jesús Puído, a case catro minutos do pontevedrés (33:40). Completou o podio do grupo 25-29 o tamén hispano Adrián de Paco (36:28).

TEREK, PRATA. Pero máis aló de Cristian Fernández, o protagonista da xornada foi o leonés Kevin Tarek. O español, que foi oitavo o pasado martes na proba de dúatlon cros, proclamouse subcampión do mundo na categoría de Élite de acuatlón. Tan só o acerbaixano Rostislav Petsov foi capaz de superarlle.

Logo de callar un excelente tramo de natación, alcanzou a transición na cabeza e, no segmento de carreira a pé, unicamente o acerbaixano Rostislav Petsov, que mostrou un gran poderío, foi capaz de superarlle. O ruso Dmitry Polyansky logrou a medalla de bronce.

Na mesma proba, Ander Noain foi sétimo e ademais conseguiu o título de campión mundial sub-23 tras asinar un excelso tramo de natación e, posteriormente, xestionar a vantaxe no tramo de carreira a pé. Ademais, o santiagués Andrés Cendán (décimo) alzouse coa medalla de bronce en menores de 23.

Pola súa banda, na categoría feminina, a polaca Aljcia Ulatowska colgouse a medalla de ouro na proba Élite logo de superar á húngara Bragmayer Zsanett nun intenso man a man.

A mexicana Itzel Arroio completou os postos de honra, mentres que Sara Guerreiro foi a mellor española logo de cruzar a liña de meta na duodécima praza e de rubricar o cuarto posto en sub-23.