Irene Trabazo triunfa na Copa de España de Ciclocrós

A ciclista marinense proclamouse campioa da categoría feminina Sub 23 da proba. Ismael Esteban garantiu o título de campión xeral ao ser o primeiro en completar o circuíto
Prueba de la Copa de España de Ciclocrós. DAVID FREIRE
photo_camera Proba da Copa de España de Ciclocrós. DAVID FREIRE

A Copa de España de Ciclocrós pasou este domingo por Pontevedra para disputar a quinta e penúltima proba do certame. A Illa das Esculturas foi, do mesmo xeito que o pasado ano, o escenario que acolleu os mellores deportistas nacionais que tiveron que facer fronte ás dificultades do tramo por mor das choivas.

ClasificaciónsAs condicións metorológicas non foron un impedimento para a marinense Irene Trabazo, que se converteu na primeira en completar o circuíto da categoría Sub23 feminina, cun tempo 45 minutos e 22 segundos, seguida de Paula Suárez e Carla Fernández.

Doutra banda, grazas a completar sete voltas nun tempo de 1 hora 2 minutos e 26 segundos, o favorito do día, Ismael Esteban non só se converteu no primeiro clasificado da proba pontevedresa, senón que se converteu matematicamente en campión da edición 2019 da Copa de España.

O ciclista cántabro chegou a Pontevedra con todo a favor para pechar a clasificación ao seu favor debido, especialmente á ausencia de Kevin Suárez.

Desde os primeiros compases, Ismael e o local e campión de España Sub23, Iván Feijoo, destacaron como os dous homes máis fortes. Ambos rodaron xuntos na cabeza ata que o cántabro incrementou o ritmo e distanciouse en solitario.

Deste xeito, Feijoo concluía as súas voltas (1:03:10) como subcampión da proba e como primeiro da súa categoría. Andrew Juliano, que pelexou cos dous líderes ata o final, conformouse cun máis que digno terceiro posto (1:04:16), moi seguido de Xabier Murias (1:04:38).

A Illa das Estruturas tamén ofrecía a posibilidade de que Aida Nuño sentenciase a clasificación xeral da Copa de España se lograba a vitoria e Lucía González terminaba de quinta posición para abaixo. Pero o gran rendemento de ambas as participantes non fixo outra cousa que protagonizar un gran duelo de titáns feminino.

A competición elite feminina foi un completo man a man desde o inicio entre Aida e Lucía. Ningunha das dúas puido atopar o momento perfecto para distanciarse da outra, ata que González conseguiu porse por diante no tramo final.

Copa de España de Ciclocrós. DAVID FREIREAo facerse co triunfo por enriba da líder, Lucía chegará á proba de Valencia con 11 puntos de renda. Paula Díaz foi a encargada de completar o podio das mulleres.

A vitoria junior do certame levouna María Parajón, que concluíu nunha gran sexta posición absoluta na carreira. Ainara Albert, que cumpría unha das súas primeiras citas na categoría, conseguía a segunda praza e o oitava xeneral, mentres que Lydia Pinto completaba o podio, segunda na clasificación xeral.

Doutra banda, dentro de mozos junior, o mozo Igor Arrieta conseguiu imporse con contundencia e sen complicacións a Miguel Rodríguez e Eliote Ponchon, segundo e terceiro, respectivamente.

Nas categorías restantes, os primeiros en completar as súas respectivas voltas foron: Pau Martí en cadete masculino, Estela Domínguez en cadete feminino, Isabel Borrero e Alejandro González en máster 30 (feminino e masculino), Eva María Argüelles e Agustín Navarro en máster 40, Castor González en máster 50 e Abelardo Martínez en máster 60.