Un partido de altura para medir sensacións

O Teucro visita ao San Pablo Burgos no inicio da segunda volta
La Sociedad Deportiva Teucro durante el descanso del partido contra el Balonmán Lalín. D.P.
photo_camera A Sociedade Deportiva Teucro durante o descanso do partido contra o Balonmán Lalín. D.P.

A Sociedade Deportiva Teucro comeza este sábado a segunda volta da primeira fase da competición co obxectivo principal de mellorar os seus números da primeira volta e conseguir alargar o bo momento no que se atopa tras as vitorias fronte ao Balonmán Lalín e a UD Ibiza

Non se enfronta a unha proba sinxela o bloque de Irene Vilaboa que se despraza ata Burgos para enfrontarse ao San Pablo (18.30 horas, Polideportivo Municipal o Plantio), un dos equipos máis en forma da categoría que no encontro inaugural da competición impúxose aos pontevedreses por 25-27.

É por iso que este partido pode ser a ocasión perfecta para o desquite. O Teucro chega nun bo momento de forma e quere alargar o refacho para permitirse soñar con iniciar a segunda volta con serias opcións de meterse no grupo que pelexará polo título na segunda fase do campionato.

Se hai un momento idóneo para soñar é este, tras dúas vitorias e catro empates o bloque pontevedrés colócase sexto con oito puntos na súa marcadora, dúas menos que o seu rival desta tarde que suma cinco vitorias e dúas derrotas, aínda que con dous partidos menos. Casualmente ao San Pablo Burgos queda por disputar os partidos ante o Atlético Novás e Barça B, os dous conxuntos que lle adiantan na táboa clasificatoria e que recuperará ao longo do mes de decembro.

Esta será a primeira vez que a Sociedade Deportiva Teucro pise a pista burgalesa e, a pesar de que será un encontro de alta voltaxe, os pupilos de Irene Vilaboa intentarán regresar a casa coa primeira vitoria da segunda volta. Un triunfo que aumentaría aínda máis a motivación dos azuis que xa contra o Ibiza demostraron o ben que lle sentaron os dous puntos conseguidos na comarca do Deza e que este sábado intentará demostrar que os triunfos ante Lalín e Ibiza non foron espellismos.

Análise. Bo ataque ante unha gran defensa

Na tarde deste sábado medirase o cuarto mellor ataque de División de Honra Prata ante a segunda mellor defensa ou, polo menos, iso reflicten os datos de Teucro e San Pablo Burgos.

A Sociedade Deportiva Teucro terminou a primeira volta con 241 goles a favor o que supón o cuarto mellor rexistro da categoría. Pola súa banda o Burgos, que chega con dous partidos menos, é un do conxunto que menos goles marca (210), pero con todo é un dos que ten mellor rexistro de goles encaixados.

O San Pablo tan só encaixou 191 tantos o que o coloca como o segundo equipo con menos goles recibidos.

É por iso que esta tarde o Teucro terá que tirar da súa faceta máis goleadora se quere superar a un Burgos que é un muro defensivo.