O Pexigalego non atopa o aro e cae ante o USAL Salamanca

Tras unha primeira parte moi disputada o conxunto marinense perdeu o fío do partido no terceiro cuarto
Jacobo de Benito, presionado por dos rivales. JAVIER CERVERA- MERCADILLO
photo_camera Jacobo de Benito, presionado por dos rivales. JAVIER CERVERA- MERCADILLO

O Marín Peixegalego caeu derrotado na Raña logo de completar unha primeira parte moi disputada, pero perder o fío do partido no terceiro cuarto. 21 puntos de Hogan e 15 de Juan Castro non foron suficientes para derrotar a un sólido USAL. La Antigua de Salamanca.

O equipo marinense arrincou o choque con maior intensidade e acerto no tiro. Unha canastra en suspensión de Hogan e dous lanzamentos libres anotados posteriormente outorgáronlle a primeira vantaxe reseñable (9-3, min. 4).

Alcanzado o ecuador do primeiro cuarto, o USAL La Antigua incrementou o seu rendemento defensivo para frear o impulso do cadro local, e, desta forma, reducir a vantaxe a tan só unha unidade (12-11, min. 10). Co paso dos minutos, o sistema ofensivo do equipo salmantino se engrasó ao encadear seis canastras consecutivas para retomar a dianteira no marcador (15-24, min. 14).

Como resposta, o Marín tratou de pechar novamente o seu aro e trazar rápidos contraataques que proporcionásenlle puntos ‘gratis'. Un triplo de Juan Castro empatou novamente a contenda, aínda que o USAL La Antigua recuperou o liderado e foise ao descanso por diante (30-33). No terceiro cuarto, foi a escuadra charra a que saíu mellor plantada do paso por vestiarios. Un fugaz parcial de 0-6 colocou o +9 e provocou unha rifa coa que Iván Villaverde tratou de espabilar aos seus.

No entanto, o seu ataque permaneceu colapsado con perdas constantes mentres alén da cancha o bando visitante non perdoaba. Cunha diferenza de doce puntos afrontaron ambos os persoais o cuarto definitivo (40-52, min. 30).

Un novo triplo de Juan Castro rebaixou a distancia dos dez puntos, pero o Peixegalego seguía sen poder encadear varias canastras seguidas para dar caza a un USAL La Antigua que se mantiña moi concentrado e acertado. De todos os xeitos, dous puntos de Hogan volveron dar esperanza á afección local, aínda que a remontada nunca pareceu próxima (56-63).