2-4. O Poio non dá lugar a sorpresas

O conxunto rojillo derrotou ao pechacancelas, Joventut D'Elx, nun encontro que sempre tivo controlado  O cadro de Manu López Cossío encadea tres triunfos consecutivos
Daniela Sousa en un partido de esta temporada. GONZALO GARCÍA
photo_camera Daniela Sousa nun partido desta tempada. GONZALO GARCÍA

O Poio Pescamar venceu de xeito sufrido na pista do pechacancelas, un Joventut D"Elx que aínda non sabe o que é puntuar. O equipo de Manu Cossío enlaza a súa terceira vitoria consecutiva, segunda a domicilio, e sitúase encabezando o pelotón perseguidor dos dous grandes favoritos, Burela e Futsi.

O cadro ilicitano incomodou a un Poio que soubo defender as alternativas propostas polo anfitrión, aínda que os desaxustes defensivos permitiron achegamentos á meta de Caridade.

O principal perigo do cadro pontevedrés estivo nas botas de Dani Sousa, que, aos 5 minutos, xa perforara a portería defendida por Raquel Gadea. Tras o 0-1 o conxunto conserveiro asumiu as rendas do encontro.

A pesar do dominio da escuadra de Cossío, as xogadoras de Andrea Lacrampe buscaron o gol do empate ao contraataque. Caridade estivo acertada en sendas ocasiones para evitar que Paula Morote lograse o empate.

á saída dun córner e con mala fortuna para o conxunto pontevedrés, Luci desviou o balón cara á súa portería e volveron as táboas ao marcador.

Co empate o cadro conserveiro subiu unha marcha e antes do descanso golpeou de forma letal ao pechacancelas cun tanto de longa distancia de Anna Escribano.

Tras a continuación, o guion do partido non cambiou. A cérbera do equipo verdibranco salvou ao seu equipo dunha goleada maior.

Tras un roubo de Dani Sousa cedeu a Irene García para o 1-3. Luisa puxo o 1-4 logo dun recorte preciso e un disparo ao primeiro pau que enganou á perfección a Raquel Gadea. O equipo verdibranco non baixou os brazos e Claudia Terrés maquillou a derrota e puxo o 2-4 definitivo.

Manu López Cossío: "Sabiamos que había que traballalo"

O técnico do Poio Pescamar valorou o encontro de forma positiva tras unha nova vitoria que permite ao seu equipo empolicarse á terceira praza.

"Sabiamos que o encontro había que traballalo. A pesar de ser un equipo que non puntuou, fixo méritos para ter puntos. Tras o gol estivemos máis tranquilas. Na segunda parte dominamos máis, xerando moitas ocasións de gol e chegáronnos pouco, excepto algún balón parado".

Manu Cossío desfíxose en eloxios cara a un rival que lle puxo as cousas difíciles ás súas xogadoras: "Aquí sufriron a maioría dos equipos, incluso os grandes. Na segunda parte coa súa porteira xogadora tocounos sufrir e defendemos ben».