O Pontevedra B colle carrerilla contra o Cambados

A filial granate afianza o liderado logo de derrotar ao Cambados en Burgáns  Iñaki e Hugo, ao cuarto de hora de cada parte, lograron os goles do equipo de Moreira
David Veiga con el esférico en el partido. GONZALO GARCÍA
photo_camera David Veiga co esférico no partido. GONZALO GARCÍA
0 - Cambados: Adrián; Puyi, Santaló (Fran, min. 81), Batallón, Tabares; Pablo Baúlde (Xosé, min. 58), Barrio (David Rial, min. 71), Ramón (Félix, min. 58); Jorge Miser (Dieguito, min. 50), Diego González e Róber.
2 - Pontevedra B: Iván Comesaña; Nico, Pacheco, Alberto Lago, López (Josiño, min. 54); Lamas (Arnosi, min. 86), David Veiga, Antón Guisande (Rachu, min. 71); Hugo (Lima, min. 77), Mella (Alberto Estévez, min. 52) e Iñaki.
Árbitro: Alaoui Soulimani (Santiago). Amoestou con cartón amarelo ao locais Batallón, Pablo Baúlde, Adrián, Santaló e Manuel Fariña (delegado) e aos visitantes Iñaki, Alberto Lago e Pacheco.
Goles: 0-1 Iñaki (min. 14). 0-2 Hugo (min. 61).
Incidencias: Burgáns. Partido disputado a porta pechada.

O Pontevedra B enlazou o seu segunda vitoria consecutiva na súa visita ao Mocidade Cambados, que concedeu demasiado a un rival con máis recursos e calidade na definición. A filial granate, dominador do encontro, soubo sufrir nas poucas chegadas de perigo que tiveron os pupilos de Pénjamo (na bancada tras a súa expulsión na última xornada en Villalonga).

Ademais, o equipo dirixido por Sergio Moreira mantense líder do seu grupo e está a un paso de certificar matematicamente a súa participación no play-off a falta de dúas xornadas.

O conxunto cambadés empezou mellor o partido que o seu rival. Os seus dúas primeiras ocasións de perigo, nas botas de Ramón e Diego González respectivamente, obrigaron a Iván Comesaña a intervir. Logo duns minutos de dominio local, a filial lerezano conseguiu sacudirse e anotar o primeiro tanto no marcador.

No minuto 14, Hugo centrou de forma precisa unha pelota ao segundo pau que Iñaki soubo aproveitar para asinar de cabeza o 0-1.

O segundo equipo do Pontevedra rozou o 0-2 ao bordo do descanso tras unha gran xogada combinativa. López e Mella conectaron unha boa parede no frontal, atoparon a Antón Guisande dentro da área e este rematou de primeiras, pero o seu disparo saíu desviado tras rozar lixeiramente o traveseiro.

O Pontevedra B afianza o seu primeiro lugar na clasificación de Preferente

A media hora para o final, o colexiado anulou a instancias do seu asistente un gol do capitán da filial, Hugo, por fóra de xogo, tras un gran envío ás costas da zaga da escuadra cambadesa.

Foi aviso previo ao segundo tanto granate. Alberto Estévez recibiu de Iñaki, regateou ao gardameta local e foi derrubado. En lugar de sinalar penalti, Alaoui Soulimani deu a lei da vantaxe porque o rexeite favoreceu ao propio Hugo que, esta vez en posición legal, anotou o 0-2.

O equipo amarelo intentou reaccionar buscando un gol que lle metese no partido, sobre todo a través do seu extremo esquerdo, Róber.

Éste recibiu dous balóns ás costas da zaga pontevedresa e tivo a opción de recortar distancias, pero entre os defensores granates e Iván Comesaña frustraron os seus intentos en ambas as ocasións. Os homes de Sergio Moreira, pola súa banda, tiveron tamén opcións para sentenciar o enfrontamento.