O Pontevedra CF resiste

O conxunto lerezano, que empatou sen goles en ambos os partidos, deixou menores sensacións que noutras ocasións a pesar de que eran rivais de maior esixencia
Romay conduce el balón ante dos jugadores del Deportivo. EMILIO MOLDES
photo_camera Romay conduce o balón ante dous xogadores do Deportivo. EMILIO MOLDES

Pol Bueso na bancada de Pasarón. EMILIO MOLDESCon uñas e dentes. Así se defendeu o Pontevedra ante dous conxuntos moito máis rodados. Pero resistiu. Logrou conter as acometidas rivais e sacou dous valiosos empates sen goles ante Deportivo e Tenerife na XLII edición da triangular Cidade de Pontevedra.

O primeiro partido entre Pontevedra e Deportivo comezou con ambos os equipos tenteándose. Moito mellor plantado o Tenerife nos primeiros minutos, movendo o balón cara ás bandas e atopando ocos polo carril central.

A primeira grande ocasión para o club da Boa Vila chegou no minuto 11 tras un córner que provocou o canteirán Rivera. Tras o centro, Berrocal conseguiu prolongar a pelota ao segundo pau pero o propio Rivera non conseguiu rematar e finalmente a zaga tinerfeña acabou despexando. E non tardou moito en chegar a segunda. Só dous minutos despois da ocasión perdida a balón parado, Álex González quedo só ante Dani Hernández tras unha cabalgada desde practicamente o medio campo, pero chegou algo xusto de forzas e o seu remate non saíu centrado e acabouse perdendo polo lateral.

O Pontevedra foi mellorando e cambiou o dominio inicial do Tenerife, que conseguía chegar cando superaba a presión granate.

Eran os mellores minutos do Pontevedra no encontro. Con todo, todo cambiou a partir do minuto 20. Tras unha internada polo carril central de Dani Gómez, Victor Vázquez non tivo máis remedio que agarrar ao dianteiro para evitar que rematase a pracer a portería. Como era o último home, o colexiado non dubidou en mostrar a cartolina vermella e pitar falta ao bordo da área, que Borja non puido aproveitar.

Cun menos, o club lerezano optou entón por practicar un fútbol moito máis directo. Precisamente, nun balón longo ás costas da defensa, de novo Álex González atopou espazo para correr e plantouse na área, pero non puido bater a Dani Hernández. Xa nos minutos finais, o Tenerife achegouse á portería de Edu Sousa pero sen demasiado perigo. Luismi e os seus resistiron e o Tenerife non puido mover o marcador do definitivo 0-0.

O segundo partido antollábase decisivo para o devir do trofeo. Comezou o Tenerife de novo intentando levar o peso do partido, movendo o balón e aproveitando moito a subida dos laterais. Precisamente pola banda dereita, tras unha gran combinación entre Pérez e Suso, chegou o gol do Tenerife. O capitán tinerfeño centrou ao segundo pau para que Naranjo, ex do Celta de Vigo, terminase anotando no minuto 12 do encontro.

Entón, os de Anquela entraron no partido, sobre todo por banda esquerda, canalizando o seu xogo a través dun Borja Galán magnífico. O propio extremo, exxogador do Alcorcón, protagonizou a xogada do empate. Era o minuto 21 cando colleu o balón na banda, superou aos seus rivais por velocidade e non se detivo ata estar dentro da área. Unha vez alí, derrubárono e o colexiado sinalou penalti. O encargado de transformalo e de empatar o partido foi Aketxe.

Tras un centro de Bóveda despois de percorrer toda a banda dereita, Borja Galán, o mellor do partido, rematou a pracer para adiantar aos de Anquela, e pór o 2-1 definitivo no marcador. O Dépor tíñao todo feito para levar o torneo.

E así foi, nun partido marcado polas substitucións, especialmente de xogadores da base, o Pontevedra sufriu pero aguantou o empuxe do Deportivo, especialmente grazas a dúas "mans" de moito mérito do novo porteiro granate, Brian Jaén.

Desta forma, o marcador non se moveu e o Pontevedra deixou grandes sensacións en comparación ao xogo mostrado nos anteriores partidos de pretempada.