0-3. O Pontevedra colle ritmo

O equipo granate derrota con claridade ao Mondariz no Trofeo Peña de Francia, grazas a dous goles de Álvaro Bustos e un de Adighibe. Pol Bueso disputou os seus primeiros minutos de pretemporada logo de recuperarse da súa lesión no recto anterior da perna dereita
Álvaro Bustos controla el balón presionado por dos jugadores del Vilalbés. EP
photo_camera Álvaro Bustos controla o balón presionado por dous xogadores do Vilalbés. EP

Foi moi cómoda a vitoria do Pontevedra contra o Mondariz, de Preferente Galicia, no primeiro dos tres partidos da última semana propiamente de pretemporada (0-3). O encontro quedou visto para sentenza antes do descanso cun dobrete de Álvaro Bustos e unha diana intercalada de Adighibe, goleador por terceiro partido.

Luismi, que se reencontrou co Mondariz, o primeiro equipo ao que dirixiu nas tempadas 2014-15 e 2015-16, aliñou un once que ben podería ser o da estrea ligueira contra o Coruxo.

A diferenza de categoría entre os dous equipos quedou máis que patente desde o comezo. Nos dez primeiros minutos, Álvaro Bustos e Javi Pazos tiveron sendas oportunidades para abrir o marcador, algo que non tardou moito máis en pasar. Preto de cumprirse o primeiro cuarto de hora de xogo, o propio Álvaro Bustos subiu o 0-1 mercé a un remate de cabeza tras un centro medido de Romay ao que só tivo que pór a testa para enviar a pelota ao fondo da portería.

O Pontevedra levou o control do partido e non concedeu nada a un Mondariz incapaz de xerar problemas ante a presión pontevedresa. No minuto 31, Adighibe conseguiu anotar o seu terceiro tanto da pretemporada ao servirse do seu corpo para gañarlle ao seu par un balón ás costas da defensa e definir á perfección ante Rulo.

O propio Adighibe mandou o balón ao pau pouco despois. A dous minutos para o descanso, Álvaro Bustos pechou a conta mediante unha falta directa que sorprendeu ao gardameta.

O carrusel de cambios do segundo tempo provocou que a escuadra granate baixase o ritmo e reducísese a dose de perigo

A segunda parte perdeu algo de ritmo, pero non no control do Pontevedra, aínda que o Mondariz puido achegarse algo máis ás inmediacións da portería de Edu froito da relaxación evidente polo cómodo resultado a favor do Pontevedra.

Luismi Areda deu minutos tras o descanso a Javi López como recambio dun Adighibe que mostrou sinais de molestias nun xeonllo. Superada a hora de xogo, o técnico do Pontevedra terminou de cambiar o equipo salvo a Edu. Brian e Mouriño quedaron sen saír ao campo. Os últimos minutos serviron para o debut de Pol Bueso. O Pontevedra dispuxo de oportunidades nas botas de Rivera e Antón Guisande para ampliar aínda máis a vantaxe, pero a falta de puntería e as paradas de Vitas impedírono.

LUISMI, SATISFEITO CO RESULTADO

O técnico do Pontevedra, Luismi Areda, valorou o partido como "unha proba para chegar nas mellores condicións ao encontro da primeira xornada contra o Coruxo". O preparador non quixo mollarse sobre se a aliñación utilizada contra o Mondariz será similar ao debut contra o Coruxo: "Pode ser. Estes partidos son tamén para probar xente e para ver diferentes opcións de xogadores. Ao final, o que intentas é irche con boas sensacións e ímonos de Mondariz con elas", destacou o técnico vigués.

Para Luismi, é fundamental o acerto das puntas de lanza do cadro granate para que vaian adquirindo confianza de face ao comezo da liga. "Os dianteiros e a xente de arriba viven do gol. é bo que agora os fagan para chegar co estado de ánimo e a confianza a lume de biqueira de face ao primeiro partido contra o Coruxo", apuntou achega do amplo resultado na Lagoa.

Luismi puido aliñar por primeira vez ao fichado Pol Bueso, do que espera que contra o Villalonga tamén poida "xogar outro pouco". "Non disputara ningún partido de pretemporada e do que se trata é de que, nestes tres últimos partidos, vaia collendo minutos para ver con que sensacións atópase. Estivo toda a pretemporada practicamente sen xogar e hai que ser cautos con el", remarcou respecto diso o adestrador do Pontevedra

A escuadra granate non se detén e debe afrontar aínda dous compromisos estivais máis antes do comezo da competición oficial. O primeiro deles será esta tarde-noite (20.00 horas) contra o Villalonga Fútbol Club no campo de San Pedro. O segundo dos partidos que faltan para pechar a preparación será o domingo contra o Arousa, no campo da Lomba (20.00 horas).

Mondariz: Rulo (Vitas, min. 46); Gochi, Groba (Pichu, min. 46), Julián, Carminati (Tensi, min. 46); Jesús, Raúl (De Assis, min. 46); Davo, Hugo Tei (Brais Paz, min. 70), Varela (Víctor, min. 22); e Diego Estévez (Zurdo, min. 46).

Pontevedra: Edu; Nacho López (Santi, min. 65), Campillo (Garrido, min. 65), Víctor Vázquez (Pol Bueso, min. 65), Álvaro Naveira (Pablo López, min. 65); Berrocal (Ángel, min. 65), Álex Fernández (Sa, min. 65); Javi Pazos (Rivera, min. 65), Romay (Antón Vázquez, min. 65), Álvaro Bustos (Antón Guisande, min. 65); e Adighibe (Javi López, min. 46).

Goles: 0-1, min. 12: Álvaro Bustos. 0-2, min. 31: Adighibe. 0-3, min. 43: Álvaro Bustos.

Árbitro: Veríssimo Nogueira (Vigo). Amoestou aos locais Hugo Tei e Julián.

Incidencias: Trofeo Pena de Francia. A Lagoa. 200 afeccionados.