O Pontevedra volve gañar

Os granates impuxéronse ao Betanzos conquistando o Trofeo San Roque

Once inicial del Pontevedra en el partido del jueves. TWITTER
photo_camera Once inicial do Pontevedra CF no partido do xoves. TWITTER

52 anos tardou o Pontevedra en disputar outra edición do tradicional Trofeo San Roque de Betanzos. Entón, na terceira, disputada o 16 de agosto de 1966, co equipo en Primeira División, aínda que xogando na Cidade dos Cabaleiros cunha formación que en nada se pareceu á que popularizou o Hai que Roelo, o Brigantium, de Terceira, deu a sorpresa no Carregal, o antigo campo, a uns metros do escenario do xoves, vencendo por catro a dous. O que non puido conseguir aquel histórico conxunto granate logrouno o xoves a escuadra que agora adestra Luismi Areda, que levou a 52ª edición do torneo betanceiro.

Era o noveno partido de pretempada do Pontevedra, que chegou ao García Hermanos logrando os catro trofeos estivais que disputou ata o momento, e invicto tras os oito encontros anteriores, dous deles de medio tempo (no triangular de Moraña). En Betanzos, ante un Primeira Galicia, non foi menos, gañou o quinto partido de nove e a vitoria sérvelle para adornar as súas vitrinas co seu quinto trofeo deste verán grazas aos goles de Mouriño, no tramo final do primeiro acto, do debutante Mikel Arruabarrena e de Kevin Presa, este de penalti, cando o partido se achegaba ao final.

O choque estivo moi animado no seu primeiro tempo. O Betanzos atopouse cómodo fronte a un Pontevedra que tardou en tomarlle o ritmo ao partido e deu espazos ao conxunto local para tutealo en diferentes momentos. En todo caso, o xogo carecía de profundidade polo que nin un nin outro foron capaces de xerar ocasións fronte aos marcos defendidos por Javi García e Diego.

O peor tivo lugar no minuto 25 coa lesión de Pibe, que debeu ser substituído por Iñaki. Tras o pequeno sobresalto, o partido transcorreu na mesma liña de escasa profundidade ata que chegou a mellor acción do primeiro período, cando este enfilaba o seu final. Produciuse no minuto 42. Unha xogada elaborada do Pontevedra levou o coiro aos pés de Mouriño quen, desde o frontal, sen presión defensiva, se atopou cunha desas situacións que todo xogador de clase desexa. Orientouse e colocou unha rosca imparable para unha meta local que, a pesar de estar ben situado, non puido alcanzar o disparo.

Na segunda metade o equipo lerezano fíxose dono do encontro. O seu control do xogo fixo recular ao Betanzos. O partido converteuse nun monólogo dos visitantes que, sen forzar excesivamente no seu xogo ofensivo, buscaron sorprender a Javi García con disparos desde a frontal da área. Iñaki, Mikel Arruabarrena e Jesús intentárono desde diversas posicións da semiluna facendo que o porteiro local se convertese no home máis destacado do encontro.

Tras o quíntuplo cambio realizado por Luismi para o tramo final, o Pontevedra aumentou as diferenzas no marcador. Fixo o 0-2 no minuto 85 por medio do debutante Arruabarrena, que rematou en ferro un centro desde a esquerda.

No minuto 89, nunha internada pola dereita do ataque, Pedro Vázquez foi derrubado por Kevin Andrade dentro da área, transformando o penalti Kevin Presa. Era o corolario a un adestramento con árbitro que nada tivo que ver con aquel histórico duelo de 1966.

Desta forma, o Pontevedra CF segue invicto, pero xa pensa na seguinte cita do calendario. O sábado, os de Luismi Areda enfróntanse ao Racing de Ferrol ás 20.00 horas na vixésima edición do Torneo Vitoria Memorial Moncho Rivera na Malata. Será outra proba crave na pretempada granate.

Luismi: "A pretempada non suma puntos"
Luismi Areda, técnico do Pontevedra, sinalou que ao seu equipo custoulle entrar no xogo, sobre todo na primeira parte". "En todo caso, o que este xoves importaba era celebrar unha sesión máis de cara ao comezo da liga e, nela, sobre todo, preparar a saída de balón con tres centrais como unha alternativa máis do xogo", apuntou Luismi, satisfeito coa proba do xoves porque "o que importa son as sensacións". "Este xoves foron boas. Os xogadores están a interpretar o que queremos e a idea de xogo que queremos impor", dixo. "É certo que nese aspecto estamos a facer unha pretempada acertada pero son resultados que non suman puntos".