Solange Pereira, destronada tras oito anos

A oscense Cristina Espello cortou o refacho triunfal da galega

Solange Pereira, segunda, a la izquierda de Cristina Espejo. RFEA
photo_camera Solange Pereira, segunda, a la izquierda de Cristina Espejo. RFEA

A oscense Cristina Espejo cortou o refacho triunfal da galega Solange Pereira, que levaba sete vitorias consecutivas no campionato de España da milla en ruta, ao batela en Sagunto, onde o cántabro Fernando Saiz proclamouse campión como español mellor clasificado, segundo.

Pereira (Valencia Sports), campioa en sete das dez edicións dos campionatos disputadas ata este sábado, encabezou a proba desde a saída e foi eliminando rivais, pero a atleta de Monzón aguantou o seu ritmo e bateuna no esprint.

Espejo, das Praias de Castelló, venceu cun tempo de 4:52, dous segundos máis rápida que Solange Pereira, e Lucía Rodríguez (Nike) completou o podio con 4:57, por diante de Lida Campo, bronce o ano anterior, que marcou 4:58, e Miriam Costa (4:59).

O marroquí Abderrahman O Khayami, das Praias de Castelló, dominou a carreira masculina desde metade de percorrido e foi o máis rápido no esprint. Impúxose cun tempo de 4:14 pero o título foi para o cántabro Fernando Sainz (Piélagos) -subcampión o ano anterior-, que parou o cronómetro en 4:15.

Víctor Ruiz, que gañara os dous títulos anteriores, houbo de conformarse esta vez con subir ao podio nacional como terceiro cun rexistro de 4:15.

Por primeira vez os campionatos de España da milla en ruta disputáronse na Comunidade Valenciana.