O Teucro imponse ao Torrelavega nun partido moi igualado (27-26)

photo_camera Tomás Moreira efectuando un lanzamiento desde el suelo en el partido de ayer. rafa fariña

O Teucro despediu o ano con vitoria e emoción ata o último segundo. O equipo azul impúxose pola mínima ao Torrelavega nun encontro igualado de principio a fin, no que os mozos de Javier Barrios chegaron a estar ata catro goles arriba, pero que no ecuador da segunda parte complicouse, converténdose nun intercambio de golpes e fallos que acabou cos pontevedreses como triunfadores.

Era o primeiro compromiso dos teucristas sen Juan Bar, concentrado coa selección arxentina absoluta, e as miradas estaban postas en Dani Cadilla, que no primeiro ataque do Torrelavega realizou unha gran parada nun lanzamento exterior, preámbulo dunha moi boa actuación, fundamental na traballada vitoria local e coa que conseguiu que a bancada non botase de menos ao seu compañeiro.

O Teucro atopouse cun conxunto cántabro que, ante varias baixas claves no seu persoal optou por unha defensa aberta. Os mozos de Javier Barrios víronse forzados a facer ataques longos e custáballes marcar gol, pero iso non impediu que se puxesen pronto por diante no marcador.

Tirando de paciencia, os azuis foron ampliando a súa renda, que no minuto 19 xa era de catro goles (9-5). O Torrelavega pediu tempo morto e a partir de aí empezou a crecer, apoiándose no seu porteiro Christian Pereda e nas imprecisións que o Teucro empezaba a cometer en ataque. Un parcial de 2-5 nos minutos seguintes obrigou a Javier Barrios a pedir tempo morto para cortar a dinámica do encontro. As súas indicacións serviron para que os seus fósense ao descanso 14-11.

Na continuación o choque seguía co mesmo guión, ata que no minuto 42 o Torrelavega puxo as táboas no marcador (12-12). A partir de aí, o partido foi de ida e volta, con acertos e fallos repartidos entre os dous equipos e cun Teucro ao que lle custaba xogar en inferioridade e que non aproveitaba as do seu rival.

Dúas faltas en ataque seguidas de Carlos García, espectacular ata entón, permitían aos visitantes porse por diante no marcador a falta de cinco minutos (25-26), pero non soubo confirmar a súa vantaxe, e iso que tivo un par de ocasións para facelo. O que non fallou entón foi o Teucro, que por medio de Porto e Moreira volvía porse arriba dous minutos despois (27-26).

A xogada crave estivo no minuto 58 cando, con 27-26 no marcador, Cadilla paroulle un penalti a Calderón que valía o seu peso en ouro. Non houbo máis goles no partido, e iso que o Torrelavega dispuxo da última opción a falta de catro segundos, con porteiro-xogador na pista e contra seis azuis pola exclusión de Porto, pero se equivocou no saque, que interceptou Borja Pedreira; nas súas mans acabouse o partido.