O Teucro cae con orgullo en Zarautz

A pesar das baixas o bloque azul pelexou de ti a ti durante 40 minutos co segundo clasificado ► O factor cancha e os recursos dispoñibles decantaron a balanza cara ao lado local
Álvaro Moreno, en la imagen ante el Soria, fue el líder del equipo este jueves en Zarautz. BEA CÍSCAR
photo_camera Álvaro Moreno, na imaxe ante o Soria, foi o líder do equipo este xoves en Zarautz. BEA CÍSCAR

Non puido o Teucro dar continuidade ao triunfo do pasado fin de semana, aínda que competiu a bo nivel na súa visita á cancha máis difícil da liga. Caeu por 27-22 ante o Amenabar Zarautz nun partido que estivo 40 minutos moi igualado, pero no que, ao final, o factor cancha e o mellor nivel local decantaron a balanza.

Os pupilos de Vilaboa loitaron por conseguir debilitar tanto o ataque como a defensa dos locais. E conseguírono durante moito tempo. Con todo, o maior número de exclusións, a falta de rotación polas numerosas baixas e o empuxe da afección local resultaron decisivos.

Moi seria foi a primeira metade de un Teucro crecido tras a primeira vitoria da tempada ante a Soria. Limitado nas rotacións, os homes escollidos por Vilaboa competiron de ti a ti contra o segundo clasificado, duro como poucos cando actúa como local, ao que fixo dubidar moito durante todo o partido. Salvo a primeira vantaxe de tres goles con 5-2, que foi remontada ata o 6-8, a escuadra lerezana non foi inferior en ningún momento. Garajonay estivo imperial salvando varias xogadas en inferioridade ou en man a man e, axudado por unha liña defensiva sobresaliente, na que destacou Herrera, formou un muro difícil de superar.

Atrás, en cambio, o cadro zarauztarra sufriu como poucas veces. E non precisamente por un ataque excelso dos de Vilaboa, que tiveron momentos de seca creativa importantes. O único xogador que mantivo o nivel de eficacia na cancha contraria foi Moreno da Santa, que marcou catro goles moi rápido e logo axudou a emerxer a figura de Dzokic, invisible para a zaga local a partir do minuto 15. O conxunto pontevedrés defendeu con solvencia, sen xustificar a súa mala clasificación, e só claudicó ao final da primeira metade por un gol, tras un tanto sobre a bucina de Unanue.

A segunda metade arrincou con máis dúbidas en ambos os conxuntos. Fallos nos pases, lanzamentos pouco agresivos, menos fluidez, o que levou a ver menos goles. E aí volveu abrir brecha aos poucos o Zarautz, ata os tres tantos de renda con 15-12 tras un golazo de Ander Atorrasagasti, o que obrigou a pedir tempo morto á adestradora do Teucro. Non parou a sangría, en parte, por culpa dunha boba exclusión de Areias que aproveitou o Zarautz para lograr a máxima renda, de catro goles, ata ese momento. Aí rompeu o partido. Axigantáronse os de Hugo Sánchez apoiados por unha inchada que adoita apertar e que fixo honra á súa fama.

Logo quentouse o encontro en exceso. Entre un par de afeccionados demasiado viscerais e un Herrera de Oliveira que se encerellou en todo o que puido, xerouse unha situación de tensión que non beneficiou en nada ao equipo lerezano. A pesar diso, volveu saír ao rescate Moreno da Santa con dous golazos seguidos que reduciron de cinco a tres a renda a falta de trece minutos, aínda que non foi suficiente e o Teucro finalmente caeu derrotado.

Irene Vilaboa, adestradora do Teucro. D. FREIRE

Irene Vilaboa: "Este Teucro non é o das oito derrotas"

Mostrouse orgullosa a adestradora do traballo dos seus xogadores a pesar da derrota e encomiou o manter igualado o partido a pesar das adversidades. "Creo que foron 40 minutos moi igualados, onde lles tiñamos controlados, pero ao final marcháronse. Nós estabamos condicionados tamén coas poucas rotacións polas diferentes baixas e non puidemos", asegurou Vilaboa, que tamén tivo palabras de eloxio para o rival. Ao seu xuízo foi un "bonito partido por parte dos dous equipos".

"Este Teucro non é o das oito derrotas, é o que adestra así desde principio de tempada e que non foi capaz de puntuar por moitas razóns, pero que logo da vitoria ante a Soria reforzouse", recalcou Irene Vilaboa, moi satisfeita.