33-26. O Teucro estrélase no seu debut

Unha nefasta primeira parte acaba coas opcións do conxunto pontevedrés na súa visita ao Zamora ►  O cadro azul chegou ao descanso con 20 goles en contra e oito de desvantaxe

balonman_ TEUCRO - XIRIA
photo_camera Gonçalo Morais con el balón durante un partido de la pretemporada. BEATRIZ CÍSCAR

Cunha dura e clara derrota pagou a súa mal estrea o Teucro en Zamora, tras un partido de clara cor local. O equipo lerezano, con moitos problemas en ataque e fugas constantes en defensa, renunciou pronto ante o ritmo imparable dun rival que non deu nin a máis mínima opción (33-26).

As primeiras vantaxes do conxunto zamorano fraguáronse desde os primeiros compases, aproveitando a debilidade defensiva pontevedresa, que por momentos se mostrou indolente. Irene Vilaboa parou o duelo aos oito minutos tras un inicio de 5-1, e volveu detelo con 14-6.

O Zamora funcionaba como un reloxo, cun rendemento impropio de principio de tempada. A defensa local era rochosa, permitía recuperar moitos balóns, forzando perdas rivais, e lanzar rápidas contras que acababan en perigo polo escaso balance defensivo do Teucro. O conxunto pontevedrés mostrouse sen alma en moitas fases do duelo. Irene Vilaboa intentou cambiar o rumbo do duelo cambiando de mans a dirección de xogo en ata tres ocasións, e tamén colocando a Deco de avanzado en defensa, pero o torrente ofensivo do conxunto local non se secou e alcanzábase o descanso cun claro 20-12 para o BM Zamora.

MESMA TÓNICA. O paso por vestiarios cambiou pouco o decorado. Os anfitrións, moi intensos, tiñan dous ou tres marchas máis que o seu opoñente, non dando facilidades a Teucro. Iso si, grazas a Joshua Rau a ferida non foi maior. Os minutos pasaban e o duelo estaba decidido, polas rendas de dez goles que sempre manexou Zamora e tamén pola sensación de que, desde moi pronto, a SD Teucro dimitiu do encontro. Moito antes do esperado, o conxunto de Irene Vilaboa parecía terse entregado e por iso, en ningún instante, houbo un halo de incerteza no pavillón Ángel Nieto.

Cada vez que o bloque visitante recortaba a desvantaxe aos oito goles, Zamora volvía apertar e estiraba a goma. O Teucro acabou con honra e suturando lixeiramente a brecha. Os bos minutos de Martín permitiron ao seu equipo un parcial de 0-4 que pechou o marcador no 33-26 final.