28-26. O Teucro manda na súa casa

Os azulóns lograron unha pelexada vitoria ante o Eivissa, conseguindo así o primeiro triunfo no seu feudo
Un lance entre el Teucro y el Eivissa. DAVID FREIRE
photo_camera Un lance entre o Teucro e o Eivissa. DAVID FREIRE

A SD Teucro logrou unha vitoria traballada e pelexada en casa fronte a un Eivissa que chegaba na terceira posición da táboa e cunha serie positiva ás súas costas. O conxunto de Irene Vilaboa foi capaz de transformar as súas ocasións en gol e deixar o resto en defensa. Un sobresaliente Federico Wermbter na segunda metade evitou que o partido tivese un final diferente.

Saíron os dous equipos á pista con serios problemas de face a gol xa que o primeiro tanto chegou aos dous minutos obra de strong <>Pablo Castro para pór ao Eivissa por diante. Un gol que soubo contrarrestar Samu Pereiro que puxo as táboas no luminoso (1-1, minuto 2).

A partir de aí o encontro foi un golpe tras outro, se o Teucro facía gol, o Eivissa contestáballe con outro, o que levou a unha igualdade máxima durante a primeira metade do primeiro tempo (8-8, minuto 14). Nos últimos minutos dos primeiros 30, dous tantos case consecutivos permitiron ao Teucro coller algo de vantaxe (16-14, minuto 27), pero o Eivissa logrou o empate. Unhas táboas que rompeu Marko co 17-16 co que se chegou ao descanso no Municipal.

O paso por vestiarios sentou ben a un Fede Wermbter que non tivera a súa mellor actuación na primeira metade, pero que iniciou o segundo con tres paradas consecutivas que permitiu que, tras un tanto de Samu e outro de Ángel Igrexas, o bloque de Irene Vilaboa puxésese tres arriba (19- 16, minuto 32).

A boa defensa do Teucro permitiu, por momentos, que o Eivissa non se achegase puxese por diante no luminoso, a pesar de que por momentos estivo cerde logralo xa que sempre estivo moi preto, á espera do erro teucrista. No minuto 51 Eugenio Tilve pediu tempo morto que permitiu aos seus espertar cando ían tres abaixo (25-22). Dous tantos de Iriarte e Vicente reduciron a vantaxe a só un tanto (26-25, minuto 54).

Nos compases finais o suspense estivo á orde do día, pero a exclusión de Celorrio, unido a dúas novas paradas de Fede e os tantos de Marko e Ángel, puxeron o definitivo 28-26 que permite ao Teucro sumar a súa segunda vitoria consecutiva e finalizar a primeira volta do campionato con oito puntos.

Parciais: 1-2, 4-5, 8-8, 10-10, 14-14, 17-16 (descanso), 19-16, 20-18, 21-20, 23-21, 26-25, 28-26 (final).