O trono galego é Galaico

O equipo pontevedrés proclamouse o pasado fin de semana campión autonómico de natación no Campionato Absoluto de Verán, celebrado en Ourense
Dos de las nadadoras del CN Galaico celebran un triunfo. DP
photo_camera Dous das nadadoras do CN Galaico celebran un triunfo. DP

O Club Natación Galaico protagonizou con éxito o pasado fin de semana de natación na piscina Rosario Donas de Ourense. E é que o club pontevedrés proclamouse campión galego absoluto e demostrou que é o club da comunidade que está en mellor forma na actualidade. Na clasificación colocouse por diante do CN Ponteareas e do RCN de Vigo.

O apartado feminino foi o que máis alegrías lle deu ao club, ao facerse tamén co primeiro posto na clasificación por equipos. Gran parte de culpa no éxito tiveron, sobre todo, as actuacións de Antía García e a moza Alicia Bouzas, de 16 anos.

Antía García saíu vencedora en dúas das disciplinas nas que competiu: 50 metros bolboreta e 50 metros libre. En ambas as sesións fíxose con marcas. En bolboreta conseguiu o mellor rexistro do campionato. Pero nos libres, superouse: os 26.58 segundos que tardou completar a tirada valéronlle para facerse coa marca galega. Ademais, García conseguiu quedar en terceira posición en 100 metros bolboreta e en 100 metros libres.

Con 16 anos, Alicia Bouzas venceu en 400 metros estilos. Esta vitoria en absoluta permitiulle, por suposto, ser tamén medalla de ouro entre todas as junior. Ademais, en 200 metros costas, a pesar de quedar en segunda posición en ambas as categorías, conseguiu a mellor marca galega á súa idade. Tamén se fixo co segundo posto en 200 metros bolboreta por detrás, tanto en absoluto como en junior, da nadadora do RCN de Vigo Julia Alonso.

O Club Natación Galaico tamén realizou un bo desempeño nas modalidades por equipos. O conxunto formado por Antía García e Alicia Bouzas xunto a Nayara Fernández e Nuria Payola gañou na proba de substitucións de 4x100 metros libre. Estas catro nadadoras tamén conseguiron entrar no podio en 4x100 metros estilos. Payola, Fernández e García saíron vencedoras doutra modalidade xunto a Laura Cano: o 4x50 metros libres.

As dúas vitorias por equipos e as tres vitorias individuais foron as principais causas da vitoria na clasificación xeral do CN Galaico.

O apartado masculino tamén realizou un bo campionato. Os seus tempos permitíronlles asinar a cuarta posición. Un posto meritorio despois de que catro dos seus nadadores fosen baixa para o evento. Esta clasificación cimentouse nos oito podios individuais que conseguiron os mozos do Galaico. Destacou excesivamente Daniel Sánchez, que subiu catro veces ao caixón.

Aínda así, entre estes podios só deuse unha vitoria: en 50 metros costas. O seu palmarés completouno con dous subcampeonatos tanto en 50 como en 100 metros libres. O cuarto podio foi unha terceira posición en 50 metros bolboreta.

Os nadadores do Galaico dominaron na modalidade de 800 metros libres. Bruno Rei gañou a proba e foi acompañado no podio polo seu compañeiro Pablo Martín na terceira posición. Os dous podios restantes foron os subcampeonatos de Marc Ciurana –200 braza– e de Cristián Fernández –1.500 metros libres.