27-32. Un gran Cisne que non afrouxa

Os pupulios de Jabato sumaron onte na pista do Sant Martí Adrianec a cuarta vitoria consecutiva, que lles permite continuar cargados de moral e subindo postos na táboa

Guilherme Linhares en un lance del partido de la pasada jornada disputado en el CGTD ante el Puerto Sagunto. RAFA FARIÑA
photo_camera Guilherme Linhares nun lance do partido da pasada xornada disputado no CGTD ante o Porto Sagunto. RAFA FARIÑA

Cuarta vitoria consecutiva do Cisne Colexio Os Salgueiros (27-32), que vive un momento doce. Os xogadores que adestra Jabato foron un rodete en Barcelona ante un inocente Sant Marti Adrianenc que apenas conseguiu aguantar 30 minutos nunha tarde de gran acerto anotador do equipo pontevedrés.

O Cisne chegou á cancha catalá cargado de moral, a que lle daban as tres vitorias consecutivas das últimas xornadas e que lle axudaron a despegar definitivamente na clasificación para fuxir da zona baixa e gañar en tranquilidade neste primeiro cuarto de campaña. Os pupilos de Jabato tardaron uns minutos en coller calor e controlar o xogo, pero en canto fixérono pronto se erixiron como claros dominadores do encontro.

Un parcial cisneísta de catro goles serviu para voltear a desvantaxe inicial e pór por diante á escuadra da Boa Vila (6-7) por primeira vez no partido grazas a un potente lanzamento afastado de José Leiras a falta de doce minutos para o descanso. O brasileiro Guilherme Linhares apareceu para sumar tres goles case consecutivos que axudaron a manter o partido controlado. O bloque pontevedrés conseguiu irse ao descanso por encima no marcador grazas a uns 30 segundos de alto nivel defensivo.

O segundo período foi o da sentenza para os visitantes, especialmente nuns primeiros compases nos que o Cisne anotou un parcial de 0-6 para ampliar a renda visitante no marcador ata o 14-20, con tempo morto local polo medio, que ao cabo sentenciou definitivamente o choque.

Os xogadores pontevedreses souberon defender moi ben esa vantaxe para non verse en ningún momento acosados no marcador. No Sant Marti, os deportistas empezaron a remar cada un pola súa conta, rompendo ese xogo colectivo que durante o primeiro período serviulle para plantar cara a un Cisne xa lanzado, que incluso chegou a dominar por oito goles de diferenza (21-29) mediada a segunda parte.

A relaxación dos últimos minutos permitiu ao equipo catalán maquillar algo o resultado, pero os puntos viaxaron igualmente a Pontevedra. Polo Cisne anotaron todos os xogadores menos Igor, Conde e Javi Vázquez.

Ficha técnica
27- Santi Marti Adrianenc: Guzmán, Álex Guerrero, Pol Camats (2), V. Torres (4, 3p), Laliga (4), Álex Llorens (1), Romeu (3) –sete inicial–, Esparza (p.s.), Antonio López (1), Miguel Torres (1), Jon Eguino (4), Álex Rodríguez (2), Pau Martínez, Ferrán Cisneros (1), Iván Cerdeira (1), Javier Coba (1)
32- Cisne Colexio Os Salgueiros: Novás, Álex Chan (2), Pablo Picallo (5), Andrés (3), Leiras (2), Prezado (1), Dani Ramos (2) –sete inicial–, Marko (p.s.), Igor Tenorio, Casares (5, 1p), Bruno Vázquez (1), Miguel Simón (2), Gayoso (4), Linhares (5), Álex Conde, Javi Vázquez
Árbitros: Juan José e Carlos Javier Gude Prego (Colexio vasco). Excluíron aos xogadores locais Álex Lloréns, Víctor Torres, Laliga (2) e Ferrán Cisneros; e aos visitantes Andrés Sánchez e Igor Tenorio.
Parciais cada cinco minutos: 2-1, 4-2, 6-4, 7-8, 10-11, 12-13 (Descanso) 14-16, 16-21, 17-22, 21-25, 23-30, 27-32 (Final).
Incidencias: Complex Esportiu A Verneda. 250 espectadores.