Yelco dá vida o Alondras no minuto 96

Un golazo do dianteiro mantén aberta a eliminatoria para o bloque cangués

Yelco conduce el balón durante el encuentro ante el Portugalete. ATLÁNTICO DIARIO
photo_camera Yelco conduce o balón durante o encontro ante o Portugalete. ATLÁNTICO DIARIO

Mantense viva a esperanza do ascenso do Alondras despois de que Yelco anotase un golazo no minuto 96 que supuxo o 1-2. O conxunto do Morrazo sufriu a súa primeira derrota nesta fase de ascenso e terá que remontar. Adiantáronse os visitantes ao bordo do descanso por medio de Bonilla, que volveu marcar superada a hora de partido. Aitor Díaz puido recortar diferenzas no minuto 92, pero finalmente sería Yelco quen anotase o único tanto branquivermello cunha espectacular volea.

Tras uns minutos de tenteo, foi o Alondras o que conseguiu facerse co control do balón, aínda que sufriu para atopar espazos entre as liñas visitantes. A primeira ocasión do partido foi para o conxunto branquivermello: no minuto oito, un centro de Champi rematouno de forma acrobática Jonás e Medavilla tivo que estirarse para atrapar o esférico.

O Portugalete mantíñase firme sen balón e, cando non atopaba unha saída fácil desde atrás, buscaba o xogo directo cun Bonilla moi activo e poderoso no xogo de costas.

O cadro portugalujo avisou seriamente do seu perigo no minuto 40. Foi o preludio do 0-1, que chegou xusto ao fío do descanso. Axel rematou no corazón da área un centro desde a esquerda e Agujetas conseguiu despexar baixo paus, pero o balón quedou morto e Bonilla só tivo que empuxalo ao fondo da portería.

O golpe non pareceu afectar o plan do Alondras, que levou a iniciativa nos primeiros minutos do segundo tempo e acumulou tímidas chegadas ben resoltas pola zaga do Portugalete. No 62, unha boa combinación entre Champi e Pablo García pola esquerda terminou cun centro do lateral ao que non puido chegar Álex Rei. Un minuto máis tarde, o Portu montou un contragolpe letal para que Bonilla acabase empuxando o balón en boca de gol.

Xa no 92, un córner botado por Yahvé acaboulle chegando a Aitor Díaz, pero non conseguiu contactar ben co balón. Quen non perdoou foi Yelco, que anotou o definitivo 1-2 tras outra acción a balón parado: saque de banda de Yahvé, bloqueo de Jonás na área para permitir a asistencia coa cabeza dun Aitor Díaz que sempre se apunta nos momentos importantes e volea antolóxica á escuadra de Yelco sobre a bucina. O soño segue vivo.

Ficha técnica
1. - Lavercas: Nucho; Jesús Varela, Agujetas (Osterholm, min. 64), Aitor Díaz, Pablo García (Pardavila, min. 76); Champi, Abel, Yahvé; Álex Rei (Mauro, min. 64), Jonás e Yelco.
2. - Portugalete: Mediavilla; Yaser, Cubería, Moya, Artabe; Ukerdi, Txopi; Axel, Arbeloa (Celihueta, min. 95), Infante (Rementeria, min. 78); e Bonilla (Ito, min. 86).
Goles: 0-1 Bonilla (min. 44). 0-2 Bonilla (min. 63). 1-2 Yelco (min. 96).
Árbitro: Ballesteros da Loura (Comité asturiano). Amoestou aos locais Álex Rei e Champi e aos visitantes Yaser e Arbeloa.
Incidencias: O Morrazo. 1.600 espectadores.