Constituídas a Fundación Agroalimentaria e a Escola de Carniceiros de Galicia

Perseguen o fomento do sector, a potenciación do medio rural e a creación de sinerxías entre ambas
Presentación de la Escuela de Carniceros de Galicia. EP
photo_camera Presentación da Escola de Carniceiros de Galicia. EP

A Confederación de Empresarios de Lugo (CEL) informou de que a constitución ante notario da Fundación Agroalimentaria Galega, unha entidade de ámbito autonómico que nace da man da propia patronal lucense "para xerar sinerxías e promover accións que contribúan a impulsar un sector fundamental para a economía provincial". 

Coa firma da escritura, aclara a CEL nun comunicado, quedou tamén constituído o seu padroado fundacional, que inicialmente estará integrado por Carlos Cebrián Escobar, en representación da empresa Subministracións Megaro Foods S.L., que exercerá como presidente; Jaime López, secretario xeral da CEL, que exercerá como director xerente da Fundación, e Eduardo Valín, de Embutidos Montepicato S.L., que desempeñará funcións de tesoureiro.

A finalidade da nova entidade é "agrupar a diferentes organizacións empresariais, empresarios individuais, entidades mercantís empresariais e distintas entidades da Comunidade Autónoma Galega co obxecto de fomentar e promover o sector agroalimentario galego co seguinte desenvolvemento e potenciación do medio rural en Galicia". 

En realidade, precisa a CEL, a Fundación Agroalimentaria Galega "busca que as empresas do sector agroalimentario poidan terminar ciclos produtivos en Galicia e incrementar o valor do PIB comunitario". Para conseguir os obxectivos concretos que persegue, a Fundación prevé, como paso previo, a elaboración dun "estudo de diagnóstico e perspectiva que analice en profundidade as prioridades de actuación". 

Ente as actividades a deseñar atópanse desde a organización de actividades "formativas" especializadas, así como "promover estudos e publicacións" e instituir "premios como elemento impulsor de iniciativas empresariais". Así mesmo, de forma paralela á Fundación e integrada na mesma, impúlsase tamén desde Lugo a posta en marcha da Escola de Carniceiros de Galicia.

Con sede en Castro de Rei, este centro formativo especializado xa ten as súas instalacións preparadas para comezar a impartir cursos específicos para o sector cárnico. De feito, xa iniciou actividades formativas en colaboración coa Cruz Vermella. A través desta Escola realizaranse accións para "formar a persoal especializado para diferentes actividades do sector cárnico e perfís que nestes momentos non se atopan no mercado laboral", así como para "contribuír á inserción laboral dos alumnos formados, posto que a formación que se ofrecerá no centro estará estreitamente vinculada a ofertas laborais de empresas do sector". 

Comentarios