Estrella Galicia lanza Milk Stout, unha cervexa con lactosa galega

Hijos de Rivera pon á venda unha edición especial duns 20.000 litros con esta innovadora receita, elaborada en colaboración con granxas da comunidade
La nueva Milk Stout de Hijos de Rivera. EP
photo_camera A nova Milk Stout de Hijos de Rivera. EP

Fábrica de Cervezas Estrella Galicia lanza Milk Stout, unha cervexa elaborada con ingredientes obtidos a partir de leite de vacas criadas en granxas cento por cento galegas. Esta edición especial está dispoñible para os consumidores desde este martes, cun lanzamento inicial duns 20.000 litros á venda, segundo informou a compañía Hijos de Rivera

Trátase dunha cervexa de estilo Milk Stout cuxo principal trazo é a presenza de lactosa, ingrediente que se incorporou a algunhas cervexas a principios do século XX para achegarlles novos valores nutritivos e enerxéticos. 

O bagazo é o principal subproduto derivado do proceso de elaboración da cervexa, consistente na parte insoluble do mosto cervexeiro, principalmente cebada. Así, confórmase un círculo perfecto que ejemplifica o compromiso da compañía co impacto positivo. "O bagazo é o alimento das vacas que producen o leite a partir da cal se elabora o soro que se emprega na fabricación desta nova cervexa", destaca no seu comunicado.

No caso da nova Milk Stout, a lactosa engádese na caldeira de ebulición para proporcionar unha textura sedosa e unha espuma cremosa de cor beige. Tamén están presentes nesta receita as maltas torradas, que lle outorgan unha cor marrón escuro con reflexos rubí. O lúpulo Huell Melon, pola súa banda, achégalle matices afroitados e resinosos.

"Con esta elaboración, logramos un produto cun significado moi especial, tanto polo valor dos produtos de proximidade que utilizamos para a súa elaboración como polo resultado final", comenta Luis Alvar, mestre cervexeiro de Estrella Galicia.

Neste sentido, apunta que a súa "textura cremosa" e os seus "toques doces" sorprenderán os "amantes" da cervexa e os que non o son tanto, que se atoparán cunha "cervexa que pode adaptarse a todos os gustos".

Para este proxecto, Fábrica de Cervezas Estrella Galicia contou coa colaboración de varias empresas galegas. Galacteum foi a encargada de desenvolver o proceso, unha innovación pola cal a lactosa incorpórase en forma de soro, proporcionado pola quesería Celega.

Para a súa obtención utilízase leite procedente de granxas galegas baixo a coordinación da cooperativa agraria Aira. Unha destas granxas que integran a cooperativa é Pena Guisande, cuxas vacas se nutren do bagazo que lle fornece Estrella Galicia. Con este proceso, garántese que o leite utilizado é orixe cento por cento galega.

Comentarios