Estrela Galicia presenta o Vermut Rivera, elaborado con lúpulo cultivado en Galicia

O novo produto da cervexeira foi elaborado no laboratorio de Chantada Custom Drinks e comercializarase en billa e botella

El nuevo vermut Rivera. EP
photo_camera O novo vermut Rivera. EP

A compañía Fillos de Rivera, produtora da cervexa Estrela Galicia, presentou este mércores 12 de xuño en Madrid o seu Vermut Rivera, unha nova marca de vermut realizada con lúpulo galego que a empresa vai comercializar, concibido polo laboratorio de innovación de Custom Drinks situado en strong Chantada.

Elaborado con lúpulo cascade cultivado en Galicia, o produto resultante tras un traballo de dous anos é un vermut con botánicos, flores e lúpulo Cascade que tamén posúe pétalos de rosa, herba de San Juan, artemisa, ajenjos ou lirio de Florencia, entre outros, segundo detalla a compañía.

Polo momento, comercializarase para hostalería en billa e botella que, precisamente, conta cun tapón mecánico que permite que o envase poida usarse unha vez consumido o produto, nunha aposta da compañía pola sustentabilidade.

O lanzamento deste produto supón a recuperación de cultivo do lúpulo, a través da Colleita de Galicia. Actualmente, Fillos de Rivera conta con hectáreas de cultivo nas que se atopan un total de 9 variedades diferentes de lúpulo, como a variedade Cascade que se usou para a elaboración deste vermut. 

Comentarios