Estrella Galicia aposta pola castaña para a súa nova cervexa

Esta nova proposta cervexeira sairá á venda o vindeiro mércores, 28 de novembro

Estrella Galicia anunciou que volverá sorprender aos seus consumidores cunha nova proposta cervexeira do seu proxecto Fábrica de Cervexas, nesta ocasión, con castaña, un produto de tempada que evoca ao outono e á época dos magostos.

Trátase, informa un comunicado, da cuarta edición de Fábrica de Cervexas Estrela Galicia que se presenta este ano, tras Pementos de Padrón, Percebes da Costa da Morte e Cabaza e Vainilla, cervexas que espertaron unha enorme expectación e que se esgotaron en cuestión de horas.

A creatividade e a experiencia dos mestres cervexeiros de Estrela Galicia púxose de novo ao servizo de receitas "para sorprender de terra, mar e aire", como di a lema deste proxecto.

Neste sentido, Luis Alvar, mestre cervexeiro de Estrela Galicia, conta que "o ingrediente estrela é un clásico do outono como a castaña, que introducimos en dúas fases do proceso para obter toda a súa esencia: durante a elaboración do mosto e na etapa de maduración".

Luis Alvar: Tanto o sabor como o aroma da castaña queda perfectamente integrado dentro das características propias do noso estilo de cervexas

Sinala, ademais, que "o resultado é que tanto o sabor como o aroma da castaña queda perfectamente integrado dentro das características propias do noso estilo de cervexas".

A partir dos próximos días os consumidores poderán atopar Fábrica de Cervexas Estrela Galicia de Castañas en establecementos seleccionados así como na web da marca a partir do 28 de novembro. Lanzaranse ao mercado 8.000 litros desta cervexa en formato botella de 50 centilitros.

Mantendo o espírito artesanal de cada unha das edicións anteriores, nace esta creación doce e sedosa, con agradables notas afumadas, florais e acarameladas ao entrar en boca.

O seu aroma a froitos secos e castañas lógrase grazas á incorporación deste froito en dúas etapas diferentes do proceso de fabricación, co obxectivo de intensificar a súa achega sensorial. 

Comentarios