O grupo lácteo Capsa sela unha alianza para desenvolver alternativas vexetais

A compañía dona de Larsa e Central Lechera Asturiana únese á empresa de bebidas vexetais Liquats para crecer xuntas neste segmento
Fábrica de Larsa en Outeiro de Rei. SEBAS SENANDE
photo_camera Fábrica de Larsa en Outeiro de Rei. SEBAS SENANDE

Capsa Food, o grupo lácteo propietario de Central Lechera Asturiana e a galega Larsa, selou unha alianza coa compañía especializada en bebidas vexetais Liquats Vegetals para crecer neste segmento de produtos alternativos aos de orixe animal. Xuntas desenvolverán un proxecto multicategoría co que redobrarán a súa aposta pola alimentación "vexetal, sostible e honesta". Así, coa innovación como ingrediente basee, ambas as compañías impulsarán novos produtos a partir de proteína vexetal para dar resposta "ás novas tendencias do mercado".

Capsa Food e Liquats Vegetals pon de relevo a "elevada complementariedade" no consumo dos produtos que ofrecen e achegan un dato: "máis do 90%" de persoas que inclúen na súa alimentación as alternativas vexetais incorporan tamén lácteos. 

A través dun comunicado, destacan a "coincidencia" nos seus valores como un dos xermes da colaboración neste proxecto. Para o director xeral de Capsa, Armando Tellado, e a súa homóloga en Liquats, Laura Erra, o acordo supón dar un paso máis no seu compromiso por impulsar unha alimentación "máis sa".

As fábricas de Larsa en Outeiro de Rei e Vilagarcía suman uns 250 empregados

Asínaa dona de Central Lechera Asturiana e Larsa comercializa outras marcas como Vega de Oro, Ato, Asana ou Innova Food Ingredients —que desenvolve ingredientes de base láctea para a industria alimentaria—. Conta con seis centros de produción en España, dúas deles en Galicia. Trátase das fábricas de Larsa en Outeiro de Rei e Vilagarcía. Ambas suman uns 250 empregados entre un persoal que supera os 1.300 traballadores. Con máis de 50 anos de traxectoria, Capsa ten presenza en máis de 40 países.

Unha das súas máximas é "dar futuro ao socio gandeiro, ofrecendo produtos naturais e solucións que melloren a saúde e calidade de vida das persoas nunha contorna sostible". En 2020 entrou a formar parte do movemento B Corp, unha rede global de compañías que teñen por obxectivo xerar un impacto positivo na sociedade e no planeta. Ademais, é a primeira empresa de alimentación española co selo de Excelencia Europea 500+, que supón un recoñecemento á xestión. Tamén foi pioneira dentro da industria láctea ao recibir a certificación Residuo Cero en todas as súas factorías. O grupo aspira a alcanzar as cero emisións netas en 2035.

A alianza con Liquats non será a súa primeira incursión no segmento das alternativas vexetais. O seu socio nesta colaboración conta coas marcas Yosoy, Monsoy, Almendrola e Natrue. As súas referencias de bebidas inclúen os sabores de avena, améndoa, arroz, choco-avena, arroz con coco, noces, soia ou arroz con avellanas.

Con sede en Viladrau, en Xirona, acumula máis de 30 anos de traxectoria e copa o 17,1% da cota de mercado das bebidas vexetais en España, onde conta cun equipo de máis de 300 persoas. A firma exporta os seus produtos a máis de 25 países. Nos últimos anos experimentou un forte crecemento nun contexto de aceleración da demanda de produtos de base vexetal.

Ambas as corporacións pon de relevo que foron "pioneiras" ao apostar pola elaboración de "produtos naturais de procedencia local, sen aditivos artificiais nin edulcorantes nin azucres engadidos". Tamén destacan o apoio ás súas raíces producindo a nivel local.

Comentarios