Garzón defende o rol da gandería familiar fronte ao cambio climático

Defende que é un modelo que "crea emprego, prevén incendios e protexe a economía local"
El ministro de Consumo, Alberto Garzón. EMILIO NARANJO (Efe)
photo_camera O ministro de Consumo, Alberto Garzón. EMILIO NARANJO (Efe)

O ministro de Consumo, Alberto Garzón, asegurou este martes que a gandería "social, familiar, extensiva..." xoga un "importante" papel na loita contra o cambio climático e que iso non contradi a mensaxe que difundiu hai dúas semanas no que avogaba por un menor consumo de carne.

"É un modelo perfectamente sostible, que crea emprego, prevén incendios e protexe a economía local; polo tanto, é un modelo que necesitamos defender precisamente porque somos conscientes como Goberno, como país, de cales son as consecuencias do cambio climático", dixo Garzón na rolda de prensa posterior ao Consello de Ministros.

Recalcou que os beneficios deste tipo de gandería serven para contrarrestar os efectos do cambio climático, "especialmente graves na conca mediterránea e especialmente graves nun país como España, e "que terían unha afectación catastrófica para sectores como o primario".

Así o asegurou a preguntas sobre a polémica suscitada tras aparecer nun vídeo publicado no seu perfil de Twitter no que aseguraba que os españois comen carne de forma excesiva iso é prexudicial para a súa saúde e a do planeta. 

Dito mensaxe xerou unha gran polémica e rexeitamento no sector agroalimentario, que mostrou o seu "estupor" e indignación ante as afirmacións do ministro de Consumo e que levou incluso a reaccionar ao presidente do Goberno, Pedro Sánchez, e ao titular de Agricultura, Pesca e Alimentación, Luis Planas.

Comentarios