Lugo opta a ser Capital Española da Gastronomía en 2015

Cáceres, Cartagena, Huesca, Lugo e Valencia presentaron a súa candidatura á elección como Capital Española da Gastronomía 2015, título que se convoca por cuarta edición e que outorga a Federación Española de Hostalería e a Federación Española de Xornalistas e Escritores de Turismo (FEPET).

Unha delas tomará a substitución de Vitoria, Capital Española da Gastronomía este ano, despois de que un comité técnico revise as memorias presentadas polas cidades aspirantes e un xurado tome a decisión final o 17 de outubro..

Aínda que se proclamará ese mesmo día nun acto previsto en Madrid, non oficiará ata o 1 de xaneiro, cando Vitoria lle ceda a testemuña tras un ano de actividades de difusión da súa gastronomía e orientadas a atraer turismo enogastronómico.

O copresidente do Xurado Mariano Palacín destacou nunha nota que as cinco cidades candidatas "representan conceptos culinarios moi propios e diferenciados. Esta diversidade evidencia a riqueza gastronómica de España, que hoxe resulta un argumento determinante para a elección do destino turístico".

Huesca e Valencia repiten candidatura, mentres que o resto debuta nesta aposta polo turismo enogastronómico. Ata o momento exerceron como Capital Española da Gastronomía Burgos, Logroño e Vitoria.

Comentarios