Caldas de Reis quere contar co Carlos Oroza na Cultura Quente

O Goberno local ampliará a programación gastronómica cun ciclo dedicado a 'As cociñas do Camiño', do que se encargarán os alumnos do centro de Formación Profesional de Pontevedra
Los alumnos del centro de formación pontevedrés realizaron una demostración este martes en la Praza de Abastos de Caldas de Reis
photo_camera Los alumnos del centro de formación pontevedrés realizaron una demostración este martes en la Praza de Abastos de Caldas de Reis

Non puideron causar mellor impresión os alumnos do Centro Integrado de Formación Profesional Carlos Oroza, de Pontevedra, en Caldas de Reis. Elaboraron un prato grego, chamado tzatziki, con requesón, iogur e fresas; outro italiano, un tisotto con verduras, arroz e queixo, e na súa viaxe culinaria desprazáronse ata Suecia para preparar unha troita marinada con pan lefse e verduras, ademais de servir un vermú realizado cunha combinación de viño albariño, herbas aromáticas e froitas.

A sesión que protagonizaron celebrouse onte na Praza de Abastos, os ingredientes utilizados foron todos da localidade, e esta iniciativa enmárcase no ciclo Degusta Europa, que promove a Deputación provincial.

Entre os asistentes á demostración estivo o alcalde, Juan Manuel Rey que, ademais de subliñar a profesionalidade mostrada polos alumnos, aproveitou a ocasión para solicitar aos responsables do Carlos Oroza que participen no Festival Cultura Quente, en cuxa programación quere incluír o ciclo As cociñas do Camiño.

O rexedor recoñeceu que pola prema de tempo, e porque se celebra unha vez finalizado o curso, talvez non sexa realidade este ano, "pero será o próximo", vaticinou.

Máis en Gastronomía
Comentarios