Non puideron causar mellor impresión os alumnos do Centro Integrado de Formación Profesional Carlos Oroza, de Pontevedra, en Caldas de Reis. Elaboraron un prato grego, chamado tzatziki, con requesón, iogur e fresas; outro italiano, un tisotto con verduras, arroz e queixo, e na súa viaxe culinaria desprazáronse ata Suecia para preparar unha troita marinada con pan lefse e verduras, ademais de servir un vermú realizado cunha combinación de viño albariño, herbas aromáticas e froitas.
A sesión que protagonizaron celebrouse onte na Praza de Abastos, os ingredientes utilizados foron todos da localidade, e esta iniciativa enmárcase no ciclo Degusta Europa, que promove a Deputación provincial.
Entre os asistentes á demostración estivo o alcalde, Juan Manuel Rey que, ademais de subliñar a profesionalidade mostrada polos alumnos, aproveitou a ocasión para solicitar aos responsables do Carlos Oroza que participen no Festival Cultura Quente, en cuxa programación quere incluír o ciclo As cociñas do Camiño.
O rexedor recoñeceu que pola prema de tempo, e porque se celebra unha vez finalizado o curso, talvez non sexa realidade este ano, "pero será o próximo", vaticinou.
Caldas de Reis quere contar co Carlos Oroza na Cultura Quente
O Goberno local ampliará a programación gastronómica cun ciclo dedicado a 'As cociñas do Camiño', do que se encargarán os alumnos do centro de Formación Profesional de Pontevedra