O bar A Fontiña gaña o GaleTapas grazas a unha receita elaborada con alimentos tradicionais

O Valenciano consegue o segundo posto no certame celebrado en Cuntis, mentres que A Tenda da Ponte logra a terceira posición
La tapa vencedora del certamen celebrado en Cuntis recibió 236 votos
photo_camera La tapa vencedora del certamen celebrado en Cuntis recibió 236 votos

Aplicando o proverbio chinés que aconsella buscar o que se necesita entre o que se ten, Isabel Cancela utilizou ingredientes que están nas cociñas galegas desde sempre, sobre todo nas do rural, para elaborar unha tapa á que chamou Aires da nosa terra. A súa aposta deulle a vitoria no GaleTapas, celebrado en Cuntis os días 13 e 14.

O reconto das papeletas depositadas polos clientes que acudiron a algún dos once establecementos que participaron nesta iniciativa foi efectuado este mércores pola mañá e a vitoria correspondeu ao bar A Fontiña, que obtivo 236 votos. A loita pola segunda posición estivo moi rifada e decidiuse por unha marxe moi estreita, xa que O Valenciano obtivo 217, fronte a 214 da Tenda da Ponte.

Miguel de la Torre, marido de Isabel Cancela, e encargado de atender aos clientes na barra do establecemento A Fontiña, tivo a oportunidade de escoitar os seus comentarios e subliña que son dous motivos polos que triunfou a receita: que a tapa estivese quente e que tivese sustancia.

Ademais de ambos os argumentos, De La Torre agrega que tamén foi importante que os clientes puidesen observar os ingredientes que foran usados na súa preparación: grelos, carne, patacas e unto. Unha vez elaborado o cocido, procederon a desmenuzarlo para envolvelo nunha masa de canelón a continuación.

Saborear unha tapa quente é un detalle que agradeceron quen se achegaron ao bar situado na Praza das Árbores, pero esixiu un esforzo aos responsables da Fontaíña porque á vez que atendían aos seus clientes tiveron que quentalas no forno, e algunha remesa acabou no lixo porque se queimou. Aínda así, serviron máis de 300 tapas.

O Valenciano logrou o segundo posto cun bizcocho elaborado cos ingredientes habituais: ovos, fariña, azucre, esencia de vainilla e sal. O bizcocho recibiu o nome de Roliños de Rosalía, mentres que A Tenda da Ponte serviu aos seus clientes un salteado de cogomelos, allo, xamón e ovos de paspallás, chamado As raíces .

Do mesmo xeito que o resto dos establecementos que participaron no GaleTapas, o premio para os tres primeiros é a gratitude dos seus clientes, que se suma ao recoñecemento que supón lograr o maior número de votos, xa que non reciben ningún outro galardón. Non sucede o mesmo cos cinco afortunados que participaron na votación, cuxas papeletas foron extraídas da caixa onde se atopaban, porque lles corresponde unha sesión no Balneario.

Máis en Gastronomía
Comentarios