1-2. Estrea triunfal de Eduardo Berizzo no banco do Sevilla

Os andaluces deixan encarrilada a súa presenza na fase de grupos da Champions
Los jugadores del Sevilla celebran un gol
photo_camera Los jugadores del Sevilla celebran un gol

O Sevilla logrou este mércores en Istambul unha vitoria por 1-2 ante o Basaksehir turco, na ida da eliminatoria previa á fase de grupos da Liga de Campións, que alimentou as súas expectativas, pendentes de ratificar na volta da próxima semana no estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Un gol do lateral esquerdo Sergio Escudero aos dezaseis minutos do comezo puxo en vantaxe aos visitantes á conclusión da primeira parte. Na segunda empatou o holandés Eljero Elia, pero o francés Wisam Ben Yedder, a pase a Jesús Navas, volveu darlle vantaxe aos sevillistas no tramo final do choque.

Os sevillistas non quixeron desde o arranque darlle a iniciativa a un impetuoso e motivado equipo local e buscou con ganas o balón para movelo dun lado a outro no intento de controlar o xogo e atopar os espazos.

A pesar diso, foi o equipo de Istambul que o gozou da primeira ocasión de marcar, nunha contra aos dous minutos na que o centrocampista brasileiro Mossoró non atopou porta tras o rexeite da meta Sergio Rico.

O Basakhesir non renunciou ao intercambio de golpes co seu rival e a saír rápido á contra en busca das súas dúas puntas, o togolés Emmanuel Adebayor e o holandés Eljero Elia, pero o que acertou foi o Sevilla e aos dezaseis minutos marcou o 0-1.

Os goles de Sergio Escudero e Wisam Ben Yedder alimentaron as expectativas dos sevillista, pendentes de ratificar no partido de volta

O lateral esquerdo Sergio Escudero, quen xa abriu o marcador no ultimo amigable, disputado a pasada no Sánchez Pizjuán ante o Roma (2-1), volveu ver porta nunha incursión pola súa banda que culminou cun forte remate cruzado por baixo ao que non puido responder a meta turco Volkan Babacan.

O primeiro obxectivo da escuadra española xa estaba conseguido, marcar como visitante polo valor dobre para a volta, pero ante iso o conxunto que dirixe o turco Abdullah Avci estirou as súas liñas na mesma medida que o seu adversario reculó.

Os do arxentino Eduardo Berizzo non pasaron por grandes apuros e pareceu controlar a situación tanto no traballo defensivo como nos momentos que se foi cara á área adversaria.

Na segunda parte foron os locais os que apertaron desde o inicio e, nun lanzamento libre directo, foi o centrocampista turco Emre Belozoglu o que mandou o balón cerca do traveseiro da portería visitante.

Co campo xa pesado pola incesante choiva, os dous equipos empezaron a notar o desgaste físico e a ter dificultades para controlar o balón pero os turcos adaptáronse mellor e mostraron mellores condicións.

Sergio Rico tivo que intervir con acerto a remátelos con perigo de Edin Visca e Adebayor pero non estivo tan inspirado ante Elia e este logrou o empate aos 65 minutos. Foron os perores momentos polos que pasou o Sevilla, ao que lle durou pouco o balón nos seus dominios ante a forte presión do rival.

A escuadra hispalense capeó o temporal como puido e os minutos pasaron ao seu favor, ao mesmo tempo que ao Basaksehir custoulle máis atacar a pesar de que sempre o intentou.

O que marcou foi o Sevilla na primeira xogada que fixo Jesús Navas, que saíra un momento antes nesta a súa segunda etapa no equipo no que se formou e deulle un pase a Ben Yedder para que resolvese moi ben de tacón no minuto 84 e aí fraguásese o triunfo español.