2-3. Un gran Valencia gaña en Anoeta cun gol de Zaza a 5 minutos do final

photo_camera Los jugadores del Valencia, el italiano Simone Zaza y Santi Mina celebran el tercer gol del equipo valencianista

O Valencia segue de doce neste inicio de tempada e puxo fin á súa mala serie en Anoeta cun brillante e merecido triunfo que se consumou a cinco minutos para o final, cando o italiano Simone Zaza desfixo o empate a dous ao que parecía abocado o encontro.

A primeira metade tivo alternativas constantes nos dous campos aínda que sen pegada, nin por parte dunha Real que leva dous partidos mellorables na faceta ofensiva, nin por un Valencia que non aproveitou a súa ambición por erros nos últimos metros.

Oyarzabal e Odriozola foron os estiletes realistas neste período no que a bisoñez da súa defensa, con tres xogadores que fai menos dun ano estaban en Segunda B, permitiu aos de Marcelino chegar con claridade á área vasca.

Zaza, crecido tras os seus tres goles na pasada xornada, estivo moi marcado, o que non lle impediu brillar nun taconazo a Parello e nunha escapada que non culminou cun bo pase a Rodrigo que puido cambiar o desenvolvemento do partido se conectase.

Os guipuscoanos tiveron unha das súas grandes ocasións mediada a primeira parte, nun saque rápido de banda que permitiu a Xabi Prieto facerse cun balón na área de Domenech e polo na cabeza por Willian José que se atopou co bo gardameta castellonenco.

Inmediatamente pasouse do posible 1-0 ao gol do Valencia, conseguido polo seu dianteiro Rodrigo cunha cota moi alta de mérito para Guedes, autor dunha galopada desde o medio de campo coa que deixou atrás en velocidade á zaga realista e asistiu ao dianteiro valencianista que só tivo que empuxar á rede.

O conxunto de Marcelino tería que sufrir instantes despois noutro tiro de Willian José con toda a súa alma, remate repelido outra vez polo meta Domenech que salvou os mobles para o seu equipo, algo que non puido facer no minuto 32 co gol de Elustondo de cabeza ao saque de esquina.

A Real necesitaba o descanso porque sufría moito en cada acometida dos valencianistas, que non marcaron de milagre noutra contra que rematou erráticamente Guedes. Oyarzabal, co tempo consumido, case eleva a gol un gran lanzamento de falta que puña fin a un primeiro tempo espectacular.

O Valencia atopouse outra vez de cara o partido á volta de vestiarios tras outro xogada lóstrego de Soler que permitiu a Nacho Vidal plantarse ante Gero Rulli e baterlle cun remate cargado de intención, para pór o 1-2 no marcador de Anoeta.

A Real non estaba fina pero ten moita dinamita en ataque, entro o belga Januzaj e cambiou o panorama, os vascos creron no seu potencial e Mikel Oyarzabal, que reaparecía tras a súa lesión, logrou un gol de bandeira de zurda para bater por baixo a Domenech.

A Real volvíao a facer, nuns minutos remontaba a desvantaxe e dicíalle ao Valencia que aínda había moito partido por diante, o público tamén confiaba no seu equipo e viviuse unha gran segunda metade, cos dous equipos en busca do gol do triunfo e a Real con dez tras a expulsión de Zubeldia.

Marcelino moveu ficha e fixo un triplo cambio para afrontar o tramo final do encontro en superioridade, a pueril expulsión de Kondogbia igualou as forzas pero a Valencia cunha gran xogada e asistencia de Guedes para Zaza levou a vitoria.