3-0. O Valencia mantén a súa fortaleza na Liga

O conxunto madrileño dá un paso atrás tras o seu sorprendente arranque na competición ligueira
Los jugadores del Valencia celebran un gol
photo_camera Los jugadores del Valencia celebran un gol

O Valencia derrotou por 3-0 ao Leganés, que dá un paso atrás no seu bo inicio de Liga, nun partido no que referendou unha semana máis a fortaleza coa que empezou a competición, na que se mantén segundo na táboa.

Sen dispor de excesivas ocasións no primeiro período,o equipo valenciano tivo paciencia e soubo aproveitar as que se lle presentaron no segundo ante un equipo ordenado, pero que ao final claudicó.

Tras unha primeira parte nivelada, o Valencia impuxo aos poucos a súa lei tras o descanso e marcou tres goles a un rival que só recibira cinco ata a data. Parejo, de falta no primeiro período; Rodrigo, de cabeza, e Santi Mina, de penalti, materializaron a vitoria dun Valencia que aínda non perdeu na liga.

A primeira media hora de xogo foi de control absoluto por parte do Valencia que, aínda que se apropiou do balón e tratou de buscar as súas opcións sen présa, estivo falto de profundidade. O Leganés, moi ben situado, non deixaba manobrar ao seu rival, ata o punto de que a Valencia non tivo ningunha oportunidade para marcar en xogada.

A Valencia suma xa sete vitorias consecutivas e afiánzase como candidato ao título

Conseguiuno no lanzamento dunha falta aos 13 minutos cando unha derriba de Ezequiel a Guedes foi transformado en gol por Parejo. Cando todos esperaban un balón ao ángulo, o capitán valencianista bateu a Cuéllar por baixo da barreira.

Mantivo o equipo de Marcelino García Toral a mesma dinámica ata a media hora de xogo, momento no que o partido variou, xa que o Leganés recuperou parte da posesión e empezou a achegarse con frecuencia á meta de Neto, circunstancia que o Valencia non soubo aproveitar para crear perigo ao contragolpe.

Froito do fútbol máis ofensivo do Leganés foi a mellor ocasión da primeira parte na que Beauvue, só ante Neto, enviou o balón alto (m.40) na última acción reseñable dunha primeira metade na que o Valencia non dispuxo dos espazos que lle gusta aproveitar e o Leganés, sólido atrás, foi a máis.

De entrada, poucos cambios rexistráronse no xogo ao comezo do segundo período, pero o Valencia atopou á contra a opción que non tivo na primeira e unha xogada de Parejo e Rodrigo acabou cun balón de Guedes ao poste (m.55). Esa acción abriu unha fase na que o Valencia chegou con perigo por medio de Guedes e Rodrigo en xogadas tamén ao contragolpe, á vez que ao equipo de Asier Garitano custáballe achegarse á meta local, aínda que tivo as súas opcións con espazos nunha acción de Eraso que desbaratou Neto.

Valencia era mellor que na primeira parte e nunha contra iniciada por Parello e Kondogbia, un centro Andreas Preira foi rematado impecablemente por Rodrigo e puxo o 2-0 no marcador.

Un penalti de Rico a Mina que foi xutado por este, en lugar de por o habitual lanzador, Parejo, puxo o 3-0 no marcador e abriu un final de encontro no que os locais dispuxeron dalgunhas opcións máis para ampliar a conta.