O Córdoba tamén regresa

O adestrador do Córdoba, Albert Ferrer, celebra o ascenso (EFE/ Ángel Medina G.)

O Córdoba logrou este domingo o ascenso á liga BBVA tras empatar 1-1 no campo da UD Las Palmas no partido de volta da eliminatoria por acompañar o Eibar e o Deportivo á máxima categoría do fútbol español.

O equipo canario chegou ao tempo engadido gañando por 1-0 grazas a un gol de Apoño no minuto 48.

No tempo de prolongación un gran número de afeccionados da UD Las Palmas comezou a saltar desde as bancadas coa intención de saltar ao terreo de xogo para celebrar o triunfo canario. O árbitro tivo que interromper varios o xogo por esa circunstancia.

Pero na continuación, un gol de mexicano Uli Dávila no minuto 93 deu o empate ao Córdoba e o ascenso do seu equipo á máxima categoría do fútbol español.

No partido de ida o Córdoba e a UD As Palmas empataran sen goles.

42 AÑOS DESPOIS

O equipo andaluz volve á elite do fútbol español 42 anos despois. A tempada 1971-1972 foi a última que disputou o club branquiverde na máxima categoría, tras a cal xogou a maioría das campañas entre Segunda e Segunda División B.

O Córdoba acompaña á liga BBVA o SD Éibar e o Deportivo da Coruña, que conseguiron o ascenso directo ao termo da fase regular da liga Adiante.

EQUIPOS GALEGOS XOGÁBANSE A SEGUNDA B
Pola súa banda, o tamén coruñés Somozas conseguiu este domingo o ascenso a Segunda División B na tempada na que perdeu ao seu presidente no transcurso dun dos partidos da liga regular, o mesmo ascenso que non logrou o Pontevedra ao empatar a cero co Puertollano.

O equipo da provincia da Coruña, que quedou campión do grupo galego de Terceira División, apeou na última eliminatoria á filial do Tenerife tras haberlle goleado na idea (1-5) e perder no encontro de volta (0-1).

Con 1.249 habitantes segundo os datos de 2012, o municipio das Somozas gañouse o dereito a competir na terceira categoría do fútbol nacional.

UN ANO MARCADO

Conseguiuno nunha tempada na que tanto o club como o concello sufriron un duro golpe cando faleceu o pasado 19 de xaneiro Manuel Candocia Ramos, quen ademais de presidente do equipo de fútbol era o alcalde das Somozas. O político do Partido Popular morreu mentres vía o partido que enfrontaba o club que presidía e o Cerceda, que foi suspendido pola traxedia.

O suceso produciuse nos últimos minutos do encontro, cando o dirixente esborrallouse mentres vía o partido á beira da portería cara á que atacaba o seu equipo, onde adoitaba situarse.

O porteiro visitante foi o que deu a voz de alarma e inmediatamente varias persoas intentaron reanimalo, pero non puideron facer nada por salvarlle a vida mentres esperaban a chegada dunha ambulancia.

No campo non había desfibrilador, algo que si se instalou noutros campos da mesma categoría, e o alcalde e presidente non se salvou.

O resto da tempada, o equipo sobrepúxose a ese tráxico golpe da vida e aquelas bágoas transformáronse en alegría co milagre do ascenso a Segunda B nunha localidade que apenas supera os mil habitantes.