O Sevilla rompe maleficio a domicilio e segue igualado co Juventus, que tamén gañou

Real Madrid, Leicester ou Borussia Dortmund deron un novo paso cara aos oitavos de final da liga de Campións tras imporse aos seus rivais este martes
photo_camera El jugador del Sevilla Adil Rami disputa el balón con Gordon Schidenfeld, del Zagreb

O Real Madrid deu un novo paso cara aos oitavos de final da liga de Campións, tras imporse este martes por un contundente 5-1 ao Legia de Varsovia, nunha xornada na que o Sevilla acabou con sete anos sen gañar a domicilio na máxima competición continental, ao vencer por 0-1 no campo do Dinamo de Zagreb. Oitavos de final que tamén atisban xa o Leicester, que conta por vitorias os seus partidos na Champions tras vencer por 1-0 ao Copenhague, e o Juventus, que se impuxo por 0-1 ao Lyon, nun choque no que os italianos xogaron cun home menos desde o minuto 54.

R. Madrid 5-1  Legia. Menos apuros pasou o Real Madrid, aínda que, o contundente 5-1 final non pode ocultar os problemas que o conxunto branco tivo, especialmente na primeira metade, para controlar un partido no que o Legia pisou en máis ocasións e con máis perigo a área madridista. Pero os de Zinedine Zidane acabaron por impor a súa maior calidade e pegada para sumar tres novos puntos que permiten ao Real Madrid seguir igualado na cabeza do grupo F co Borussia Dortmund, que se impuxo por 1-2 ao Sporting de Lisboa.

S. de Lisboa 1-2  B. Dortmund. A velocidade do dianteiro gabonés Pierre-Emerick Aubameyang, que anotou o 0-1 para o conxunto alemán, e o talento do mozo centrocampista Julian Weigl, que estableceu o 0-2 no minuto 43 cun potente e preciso disparo afastado, encarrilaron o triunfo dun Borussia Dortmund que non fraquea na súa pelexa pola primeira praza do grupo co Real Madrid.

D. Zagreb 0-1  Sevilla. Primeiro posto ao que tamén se postula no grupo H o Sevilla, que tras romper o pasado domingo con 22 encontros consecutivos sen vencer a domicilio na liga española, acabou en Zagreb con sete sen gañar como visitante na liga de Campións. Un gol do dianteiro francés Samir Nasri aos 37 minutos permitiu ao conxunto andaluz sumar ante o Dinamo de Zagreb un triunfo (0-1) a domicilio, que non saboreaba na máxima competición continental desde que se impuxo por 1-3 ao Stuttgart o xa afastado 20 de outubro de 2009.

O. Lyon 0-1  Juventus. Triunfo que permite ao Sevilla seguir igualado a puntos na cabeza da táboa do grupo H co Juventus, que se impuxo por 0-1 ao Lyon nun encontro no que os italianos xogaron durante 40 minutos en inferioridade numérica, pola expulsión do centrocampista gabonés Mario Lemina. Cun xogador menos, o Juventus encomendouse ao bo facer do porteiro Gianluigi Buffon, que na primeira parte xa detivera un penalti ao xogador do Lyon Alexandre Lacazette, e ao empuxe do colombiano Juan Cuadrado que anotou o gol da vitoria italiana aos 76 minutos.

Leicester 1-0 Copenhague. Pola súa banda, o Leicester afianzouse como líder indiscutible do grupo G, tras encadear o seu terceiro triunfo consecutivo, ao imporse este martes por 1-0 ao Copenhague, cun gol aos 40 minutos do alxerino Riyad Mahrez. O atacante alxerino, elixido o pasado ano mellor xogador da liga inglesa, non desaproveitou unha excelente deixada de cabeza do seu compatriota Islam Slimani para asinar o seu terceiro tanto na competición.

Brujas 1-2 O Porto. Moito máis agónico foi o triunfo o O Porto, que segue aspirando á segunda praza do grupo, tras vencer por 1-2 ao Brujas cun gol de penalti de André Silva no tempo de prolongación, nun encontro no que os belgas dispuxeron de varias oportunidades para pechar o choque no primeira parte. Unha circunstancia que non desaproveitou o conxunto luso para remontar no tramo final do partido o tanto inicial de Jelle Vossen cos goles do mexicano Miguel Layún, que asinou o 1-1 no 68 e André Silva, que estableceu no 92 o definitivo 1-2 ao transformar unha pena máxima.

CSKA Moscova 1-1  Mónaco. Máis incerto augúrase o futuro do grupo E, no que o Mónaco seguirá como líder, tras empatar 1-1 na súa visita ao campo do CSKA de Moscova cun gol do portugués Bernardo Silva a falta de tres minutos para a conclusión.

Leverkusen 0-0 Tottenham. Un marcador que permite ao Mónaco avantaxar nun punto ao Tottenham, que igualou 0-0 en Alemaña ante o Bayer Leverkussen, nun encontro no que se os ingleses mereceron marcharse ao descanso con vantaxe no marcador e no segundo tempo deberon encomendarse o porteiro Hugo Lloris para salvar o empate.