A Festa do Marisco do Grove ofrece unha variada oferta musical e deportiva

Os resultados das dúas primeiras xornadas do evento superan as mellores expectativas

Non por repetida deixa de sorprender a imaxe que se rexistrou onte no Grove, onde se formaron colas ante o despacho de billetes de venda de válelos para comprar racións de marisco. En tres días foron máis de 2.000 as racións vendidas, o que supón superar as mellores expectativas que manexaban os organizadores do evento gastronómico. 

O tempo é un bo aliado e a calidade dos produtos é de plena garantía, por iso é polo que esta festa manteña o seu gran tirón desde hai varias décadas. As prazas de hostalería do municipio están esgotadas e o mesmo sucede en varios establecementos de localidades próximas. O Concello habilitou varias zonas para o estacionamento de vehículos e autobuses, contratou a un centenar de persoas para atender aos visitantes e conta con 25 axentes do Servizo de Emerxencias e a Policía Local. 

Para complementar a xornada, o Goberno local tamén programou unha serie de actividades. Os protagonistas da sesión de Cociña en Vivo son Héctor Prego, do Restaurante Misturas, que fixo unha demostración ás 12.00, e Damián Alfonso, do Restaurante A Costa, cuxo quenda foi ás 18.00 horas. Os afeccionados a un deporte que conta cun longo historial no Grove teñen unha cita coa regata da modalidade reina, as traiñeiras ás 16.00 horas. 

No recinto da festa está habilitada unha zona de atraccións para os nenos. Dani Barreiro actuou ás 18.00 horas e os grupos Paradanta-Mecos, Cantodorxo, Asxupen e Asociación Agro Vello protagonizarán unha panderetada ás 20.00. O concerto central da xornada á xornada estará a cargo de León Benavente e o grupo The Dift.

Comentarios