Pontevedra participará no primeiro 'International CocidoDay'

Cartel oficial del evento ‘Cocido Day’.
photo_camera Cartel oficial del evento ‘Cocido Day’.

Máis de 150 racións de cocido serviranse o sábado en diferentes restaurantes de Galicia e de fóra da comunidade, como de Madrid ou Barcelona, e incluso de Portugal, para conmemorar o Día Internacional do Cocido.

«Na cidade de Pontevedra a esperada cita terá lugar ás 14.30 horas no asador A Tasca». Así o confirma o pontevedrés Alberto Ribas, un dos organizadores do evento e creador do blogue gastronómico ‘Máis Grelos'. A comida empezará de forma «simultánea» en todos os mesóns que participan no acontecemento, recalca Ribas.

O principal obxectivo deste evento é que se fale do cocido galego en todos os recunchos do mundo, como símbolo da cociña tradicional, e deste xeito potenciar Galicia como destino gastronómico.

Para a realización do mesmo organizáronse mesas de oito comensais nos restaurantes que se sumaron á proposta. Cada un dos locais servirá o prato estrela do mes de marzo, o cocido, a oito invitados escollidos polos seus perfís como xornalistas, ‘bloggers' gastronómicos ou ‘influencers' 2.0, entre outros. A misión dos asistentes será degustar o prato e compartir a través das redes o que alí se coma, véxase e dígase, engadindo o hashtag #CocidoDay.

O proxecto está aberto a todos os usuarios, xa que calquera persoa pode apoiar a proposta subindo fotos do cocido co particular ‘hashtag', e no caso dos restaurantes ofrecendo novas mesas co prato estrela.

Trátase dunha iniciativa que transcende os gastroeventos comúns para converterse nunha experiencia única, sen precedentes e aberta a todos os públicos nos distintos lugares do mundo. A única norma é gozar dun bo cocido e compartilo a través das redes, blogues ou outros medios co ‘hashtag #Cocido Day'.

Gastronomía dixital

Este movemento naceu da idea de catro ‘bloggers': o pontevedrés Alberto Ribas, Luís Ulloa, Frenchy Ouviña e Laura Camiño. Son un grupo de galegos moi activos nas redes sociais e que manteñen un contacto directo coa gastronomía dixital.

«A idea xurdiu nunha cea, e o que pretendiamos era mesturar en diferentes mesas e en varios lugares a xente habitual de redes sociais, para compartir comida e experiencias. Aos poucos a idea foise fraguando e aquí estamos agora mesmo», afirma Alberto Ribas no seu blogue.

Son máis de 20 restaurantes os que colaborarán oficialmente nesta iniciativa. O Pazo de Andeade, en Touro, tamén se suma á proposta e acollerá a mesa do cocido dos ‘Xenerais de Ulla', na que participarán xornalistas, ‘bloggers' e técnicos dos concellos. Por outra banda, en Barro, reuniranse no local hostaleiro Barosa Gastro Natural: o anfitrión, Faustino Batallán, o reporteiro do programa España Directo, Xoan Leiro, o fotógrafo e ‘blogger', Xoan Arco dá Vella, o tamén ‘blogger' e gastrónomo Luís Domenech, Agustín Alonso e Nicolás Varela, entre outros.

Comentarios