Último adeus a Feliciano Peña tras seis décadas endulzando a Confeitería Orensana

O negocio non dubidou en mesturar a vangarda da repostería co tradicional
Manuel Peña, junto a su hija Sarela Peña y su padre, Feliciano Peña, en una foto de archivo de 2014. ADP
photo_camera Manuel Peña, xunto á súa filla Sarela Pena e o seu pai, Feliciano Paña, nunha foto de arquivo de 2014. ADP

Marín despediu esta semana a un dos seus grandes reposteiros. Feliciano Peña fundou fai case 60 anos unha das confeiterías máis tradicionais da localidade, que pervive agora en mans do seu fillo, Manuel Peña. Con dúas xeracións ás costas, este negocio familiar se lanzou á vangarda da repostería sen esquecer a tradición e continúa coas súas portas abertas tras nacer en 1962. Agora dille adeus a quen deu o primeiro paso.

Feliciano Peña era natural de Maside, no municipio ourensán do Carballiño, e emigrante galego a Montevideo durante a súa mocidade. Alí daría comezo á súa andaina no mundo empresarial e coñecería á súa muller, natural de Estribela, coa que regresaría doce anos despois para fundar unha familia e un negocio na vila marinense.

Sen coñecementos específicos en pastelería, Peña lanzouse ao sector en 1962 abrindo un pequeno local na Rúa Concepción Areal, a escasos metros de onde se atopa actualmente. Aprendendo sobre a marcha e cunha clientela fiel que lle acompañou durante moitos anos, pasoulle as rendas do negocio ao seu fillo, Manuel Peña, en 1995, cando creou Peña e Pol S.L. xunto á súa muller, e da que continuaron formando parte.

Rebautizouse entón co nome de Confeitería Orensana Peña, unha combinación de ambas as xeracións que se conserva a día de hoxe, e apostouse pola innovación. "Él deume a opción de ir aprendendo doutros obradoiros de España e facendo cursos no estranxeiro", explica Manuel, ao mesmo tempo que ensina a nova pastelería que ofrece, "adaptándose aos novos tempos".

Fano sen abandonar as tradicionais tortas e as pastas de té que xa elaboraba o seu pai, con algún modelo diferente, pero coa gran maioría aínda presentes desde os anos 60. Creando o seu propio chocolate e con produtos de panadería desde hai uns anos, pero co "seu sinal aquí aínda vivo", sinala o seu fillo.

A Confeitería Orensana Peña continúa apostando pola innovación sen deixar de lado os pasteis tradicionais dos 60

Manuel traballou xunto a el durante moitos anos, antes de porse á fronte do negocio a mediados dos 90 tras a xubilación do seu pai, que continuou estando vinculado ao que sempre foi e será un negocio familiar.

A situación sanitaria que atravesa a localidade impediu á familia realizar un adeus multitudinario. Con todo, as restricións non impediron aos veciños acompañarlles dalgún modo en tan triste momento.

"Queremos agradecer as mostras de agarimo que nos mostraron tanto clientes como amigos", sinala Manuel Peña, que pon a vista agora no futuro. "A vida continúa e temos que seguir loitando, non nos queda outra". 

E é que aínda que o futuro da pastelería a longo prazo é incerto, Manuel Peña ten claro que seguirá o legado do seu pai á fronte do negocio ata a súa xubilación dentro de dez anos. "É a nosa forma de vida e o que nos gusta, e seguiremos na liña de continuar progresando e dando un bo servizo á nosa clientela", polo que as creacións deste pequeno negocio familiar con seis décadas de historia continuarán facendo perdurar o recordo de Feliciano durante polo menos, unha década máis.

Comentarios