A festa de San Caralampio volve a Marín tras dez anos de ausencia

O evento, que se celebrou durante dúas décadas nas rúas da vila, retómao agora a comparsa 'Os Saljariteiros'
Los miembros de 'Xaranga-llo Manga-llo' en el año 2005 con la talla de madera de San Caralampio. CEDIDA
photo_camera Os membros de 'Xaranga-llo Manga-llo' no ano 2005 coa talla de madeira de San Caralampio. CEDIDA

O Concello de Marín volverá gozar, tras dez anos de espera, da festa de San Caralampio, que levará a cabo este domingo, a partir das 8.30 horas da mañá, cando se espera que comece unha ruta polas tabernas con 'Os Saljariteiros'.

Esta festa, que naceu en Melide (A Coruña) e que se converteu nunha cita máis do calendario de festexos da vila fai máis de trinta anos, chegando incluso a hermanarse coa vila, introduciuse en Marín grazas a Jesús Novo, un veciño da localidade coruñesa que traballaba nun establecemento marinense.

A idea tomaríana entón os integrantes da comparsa 'Xaranga-llo Manga-llo' que se encargarían da festa de San Caralampio durante máis de 20 anos. Tras a súa disolución, a celebración quedou no esquecemento e será este domingo, tras unha década, cando 'Os Saljariteiros' lle tomen a substitución aos seus predecesores e encárguense de pasear a talla de madeira do santo polas tabernas da vila, cantando o himno tradicional e animando cálelas marinenses durante toda a mañá.

A xornada comezará sobre as 8.30 horas da mañá cunha ruta polos bares do centro urbano de Marínâ??

Para facer visible a toma de testemuña, a comparsa quere recoñecer ao antigos organizadores de 'Xaranga-llo Manga-llo' e invítalles a acudir o domingo á Alameda para un simbólico agradecemento.

A FESTA. A xornada comezará sobre as 8.30 horas da mañá cunha ruta polos bares do centro urbano de Marín onde 'Os Saljariteiros' encargaranse de facer soar o himno da festa con algunha outra canción que se compuxo con motivo da ocasión.

ás 13.00 horas da tarde disporase na Alameda dunha reprodución dunha taberna onde os interesados poden acudir a gozar, ata esgotar existencias, dun petisco gratuíto e un viño para acompañar.

Comentarios