O novo paseo que percorrerá a outra beira do Lameira en Marín, na recta final

A obra, encomendada por Augas de Galicia, ten por obxectivo dotar ao río dunha zona de alivio en caso de desbordamento
Estado de las obras en el paseo en el río Lameira, en Marín. B.N.
photo_camera Estado das obras no paseo no río Lameira, en Marín. B.N.

A construción do novo paseo no tramo do río Lameira, detrás do Centro de Saúde, está a piques de terminar. Este martes a alcaldesa de Marín, María Ramallo, xunto a varios concelleiros visitou a obra que se atopa agora terminando un muro de reforzo de formigón.

A mellora, encomendada como requisito por Augas de Galicia ao Concello de Marín para poder levar a cabo a construción da nova Casa do Mar, ten por obxectivo ensanchar a canle do río permitindo un lugar de repouso á auga no caso de que se desborde con motivo dunha crecida.

Aproveitando esta obra, cun orzamento de 114.276 euros con cargo á Deputación de Pontevedra, o Concello de Marín levará a cabo neste novo espazo un paseo sostible, que percorrerá un tramo da marxe do río contrario á senda agora existente. Deste xeito preténdese aproveitar o espazo e darlle un uso máis aló da súa funcionalidade para a mellora do comportamento hidráulico do río Lameira.

Para iso, a empresa de bioenxeñería encargada da intervención creou unha estrutura de contención empregando materiais naturais na medida do posible, utilizando troncos de madeira. No paseo se esparcirá terra vexetal, segundo informou o concelleiro de Urbanismo, Manuel Santos, deixando o terreo cun aspecto natural e non coa grava miúda que se atopa no paseo. Tamén levará a cabo a construción dunha ponte que conecte a beira do río coa outra senda á altura da pista de fútbol, permitindo así crear un itinerario conectado.

En concreto, a actuación, que obrigou a expropiar algúns dos terreos presentes na beira afectada, descendeu o nivel da zona por baixo do que presenta a outra marxe. Preténdese deste xeito conseguir que, en caso de aumento do nivel da auga, o río se desbordese en certa medida cara a esa beira, reducindo o nivel da auga, afastándoa do Centro de Saúde e creando un punto de alivio.

comentarios