Como sucede cada 18 de outubro, os cooperativa Condes de Albarei celebra o Día Mundial da Protección da Natureza. Unha conmemoración para a reflexión e tomar conciencia da importancia de coidar a contorna.
Desde a súa fundación, no ano 1988, esta empresa sinala que a única opción de elaborar viños tiña que ser pensando no medioambiente. Por iso, desde fai máis de trinta anos, aposta pola produción de albariños de calidade minimizando o impacto do seu traballo na contorna.
Os labores desenvolvidos no viñedo concentran a maior parte dos esforzos neste sentido, centrando o traballo cara ao seu sustentabilidade. Así, os viticultores de Condes de Albarei reciben formación, impartida por expertos, para minimizar a utilización de fitosanitarios, empregando diferentes técnicas respectuosas co medioambiente.
O labor realizado fixo posible a redución do uso de produtos fitosanitarios nun 30%, substituíndoos por outros de índole ecolóxica.
Unha das técnicas máis innovadoras son os dispersores de feromonas, que se converte nunha alternativa natural á utilización de insecticidas.
Ademais, traballa na mellora das súas instalacións para conseguir unha mellora na eficiencia enerxética. Un dos principais logros alcanzados é a redución nun 77,47% das emisións de dióxido de carbono á atmosfera no ano 2019, con respecto ao exercicio anterior.