Condes de Albarei reduciu nun 30% a utilización de produtos fitosanitarios

A maiores, diminuíu un 77,47% as emisións de dióxido de carbono á atmosfera no 2019
Vendimia en una de las fincas. JAVIER CERVERA
photo_camera Vendima nunha das leiras. JAVIER CERVERA

Como sucede cada 18 de outubro, os cooperativa Condes de Albarei celebra o Día Mundial da Protección da Natureza. Unha conmemoración para a reflexión e tomar conciencia da importancia de coidar a contorna.

Desde a súa fundación, no ano 1988, esta empresa sinala que a única opción de elaborar viños tiña que ser pensando no medioambiente. Por iso, desde fai máis de trinta anos, aposta pola produción de albariños de calidade minimizando o impacto do seu traballo na contorna.

Os labores desenvolvidos no viñedo concentran a maior parte dos esforzos neste sentido, centrando o traballo cara ao seu sustentabilidade. Así, os viticultores de Condes de Albarei reciben formación, impartida por expertos, para minimizar a utilización de fitosanitarios, empregando diferentes técnicas respectuosas co medioambiente.

O labor realizado fixo posible a redución do uso de produtos fitosanitarios nun 30%, substituíndoos por outros de índole ecolóxica.

Unha das técnicas máis innovadoras son os dispersores de feromonas, que se converte nunha alternativa natural á utilización de insecticidas.

Ademais, traballa na mellora das súas instalacións para conseguir unha mellora na eficiencia enerxética. Un dos principais logros alcanzados é a redución nun 77,47% das emisións de dióxido de carbono á atmosfera no ano 2019, con respecto ao exercicio anterior.

PAZO BAIÓN: UNHA CONTORNA ÚNICA
Desde que no ano 2008 Condes de Albarei adquiriu a adega Pazo Baión, levou a cabo unha serie de medidas para garantir a preservación da contorna da leira.
Por iso, Pazo Baión segue a filosofía de Condes de Albarei en canto á produción de albariños respectando sempre a contorna. Ademais, a leira conta cunha estación meteorolóxica que permite coñecer as condicións exactas nas que se atopa o viñedo. Esta información é utilizada polo departamento de viticultura da adega para xestionar as accións en viñedo de forma respectuosa co medioambiente.
As 30 hectáreas que conforman Pazo Baión encerran un espazo natural único que hai que protexer. Nos xardíns da leira contémplanse palmeiras e camelias centenarias; carballos, cipreses e bananeiros de gran envergadura que reflicten fielmente o paso dos anos e nos que, desde Pazo Baión, fíxose un importante traballo para a súa preservación e conservación. Doutra banda, a adega Condes de Albarei tamén levou a cabo na leira vilanovesa un importante labor neste sentido e plantou máis de 100 árbores na propiedade creando, xunto ao xa mencionado, un espazo de gran valor paisaxístico e natural. 

Comentarios