Casa Botín recibe o premio Lola Torres de Gastronomía Tradicional

O restaurante madrileño álzase co galardón convocado por Fundación Amigos de Galicia
Casa Botín, en Madrid. ARCHIVO
photo_camera Casa Botín, en Madrid. ARQUIVO

O restaurante madrileño Casa Botín foi galardoado co XVIII Premio Nacional de Gastronomía Tradicional Lola Torres, convocado pola Fundación Amigos de Galicia, coa colaboración do Concello do Grove, a Axencia de Turismo de Galicia da Xunta e o Centro Superior de Hostalería de Galicia.

O xurado deu a coñecer o nome do gañador do Premio Nacional de Gastronomía Lola Torres, o restaurante Casa Botín, nun acto celebrado este mércores no Grove, coincidindo coa LVI edición da Festa do Marisco.

O xurado quixo destacar "a cociña tradicional" deste restaurante, -coñecido por ser o máis antigo do mundo mantendo o seu actividade ininterrompidamente desde 1725- elaborada con mimo nun vello forno alimentado con leña de aciñeira que permaneceu en funcionamento desde a súa fundación.

Todo iso baixo a atenta mirada dos mestres horneros e cociñeiros que formaron parte do servizo nos seus moitos anos de historia, así como tamén coa calidade das materias primas coas que elaboran os seus pratos, entre os que destacan o cochinillo, o cordeiro asado, a pescada de petisco, o linguado fresco e as ameixas de primeira calidade. 

O restaurante, informaron os promotores, foi elixido entre as 145 candidaturas propostas tanto nacionais como internacionais, a maioría delas procedentes de Euskadi, Madrid e Andalucía, ademais de cinco de Portugal.

A entrega do galardón será no mes de abril do ano 2020 no Centro Superior de Hostalería de Galicia, en Santiago de Compostela.

Este premio gastronómico, que este ano alcanza a súa maioría de idade, está organizado pola Fundación Amigos de Galicia coa colaboración do Concello do Grove, a Axencia de Turismo de Galicia e o Centro Superior de Hostalería da Xunta de Galicia. 

Comentarios