Xa queda lonxe o tempo aquel en o que a feira de O Mosteiro (Meis) era o punto de encontro de vendedores e compradores procedentes dos catro puntos da provincia e tamén de fóra de Galicia.
A estampa de centos de cabezas de gando baixo as árbores se difumina, pero a tradición gastronómica xurdida por mor daquela actividade comercial segue en auxe e máis vixente que nunca a pesar da crise sanitaria.
O municipio de Meis celebra de novo a Festa dos Caios
Varios expertos cociñeiros encárganse de preparar os garavanzos, a pata, o ventre, o chourizo e os condimentos, e de vixiar a súa correcta preparación. Na edición de 2019 foron máis de 6.000 as racións vendidas.
Queda outra alternativa, acudir demostración de cociña que protagonizará o cambadés Yayo Daporta (12.00 horas), nunha xornada na que tamén está programada a actuación da banda Latexa Motiv ao mediodía e o concerto que protagonizará a Bande de Música Vertula e o grupo Druídas, ambos da localidade, a partir das 21.00 horas.
Pero aqueles que non queiran agardar dispoñen doutra oportunidade este sábado, porque será a quenda da demostración a cargo de Álvaro Fontes (Restaurante Meloxeira) e da actuación de mediodía encargarase o artista vilagarcián Dani Barreiro.
Pola tarde celebrarase a tradicional procesión de San
Este venres foi a quenda dos alumnos da escola de hostalería da Mancomunidade do Salnés.