Sanxenxo comeza a degustar este venres os seus 40 tapas locais máis singulares

A iniciativa abarca ata 24 establecementos participantes nesta edición, cun prezo unitario de tres euros. O público poderá seguir un mapa para votar os seus favoritos ata o 2 de xuño

Representantes del Gobierno local y de los establecimientos participantes presentaron la iniciativa en la Casa de Don Fernando. GONZALO GARCÍA
photo_camera Representantes do Goberno local e dos establecementos participantes presentaron a iniciativa na Casa de Don Fernando. GONZALO GARCÍA

'Sanxenxo Degusta Tapas' da este venres o pistoletazo de saída á súa XIII edición cun total de 40 propostas, entre elaboracións 'creativas' e 'tradicionais', presentadas por ata 24 locais de hostalería do municipio, que este xoves avanzaron unha mostra na Casa de Don Fernando (Portonovo), acompañados polo edil de Turismo, Juan Deza, e outros representantes municipais.

As propostas gastronómicas poderanse degustar nos propios establecementos ata o 2 de xuño e, para iso, os comensais contarán cun 'degusta mapa' que lles guiará ata a localización de cada un dos locais que participan na iniciativa, e que establecerán un horario de mañá e de tarde dentro do cal servirán as elaboracións preparadas para a ocasión. Haberá un prezo unitario de tres euros por cada tapa e aquelas persoas que caten estas propostas en polo menos cinco locais do total de participantes, serán as que elixan á mellor proposta nas súas dúas modalidades, que obterá un diploma acreditativo. Tras votar nas urnas que estarán habilitadas nos propios locais, os clientes entrarán no sorteo de diferentes agasallos como estancias en hoteis, visitas a adegas ou ceas.

O concelleiro de Turismo animou a veciños e visitantes a acudir aos establecementos de hostalería local para probar a calidade das tapas durante as próximas semanas, nunha edición que "demostra que é unha proposta testada con éxito e que serve de escaparate para amosar o noso potencial na cociña e a calidade dos noso produtos". Neste sentido, asegurou que as expectativas de afluencia para os próximos días son altas, debido á mellora das condicións meteorolóxicas.

No acto de presentación estiveron representados todos os locais participantes, algúns dos cales viven esta experiencia por primeira vez. É o caso de Noemí Pensado (O Risonsiño, Portonovo), quen valorou que "a iniciativa é boa porque se fai nunha época na que baixa o turismo, e todo o que anime á xente a probar a nosa hostalería é ben recibido. A nosa é unha gastronomía tradicional de Galicia e queremos dar a coñecer un pouco máis a nosa cociña". Outros hostaleiros máis veteranos nesta iniciativa, como é o caso de Valentín Fontán (Cervexería Azor), perciben como "a xente xa está a esperar polo 'Degusta Tapas'. Creo que pode ter moita afluencia, xa que é un aliciente para saír a tapear por Portonovo e Sanxenxo", asegurou.

Comentarios