Un empresario ourensán pretende comercializar o caldo de Mourente

Presentación de la fiesta
photo_camera Presentación de la fiesta

Grelos, habichuelas e patacas. Con estes ingredientes un empresario ourensán pretende comercializar o produto ‘Caldo de Mourente', que non conterá carne. José Pousada, propietario da industria Marrón Glacé S.L., situada no polígono industrial de San Cibrao das Viñas, púxose en contacto coa asociación veciñal O Castro, á que solicitou autorización para sacar ao mercado o produto, tanto conxelado como enlatado, coa denominación de Caldo ‘de Mourente'.

O presidente do colectivo veciñal, Santiago Laya, revelou onte o interese do industrial por incluír o prato típico galego na lista de artigos que elabora a súa empresa. O dirixente comentouno durante a presentación da XVIII edición da festa gastronómica que se desenvolverá no lugar dos Areás os días 7 e 8 de marzo.

A cambio do permiso de explotación de márcaa ‘Caldo de Mourente', a agrupación veciñal obtería unha porcentaxe das ganancias, aínda que aínda non hai nada concreto respecto desta fórmula de compensación. «Sería estupendo que puidésemos rabuñar un tanto por cento das vendas», comentou Laya. Asegura que Marrón Glacé S.L. «xa experimentou na elaboración do caldo, e está moi rico».

A citada empresa está especializada na preparación de marrón ‘glacé' e de produtos derivados da castaña, aínda que tamén explota a firma ‘Grelos de Galicia' en frasco e en lata, ao natural.

Presentación da festa

Santiago Laya e Antonio Reguera, presidente da Federación Provincial de Comercio e presidente da Orde do Caldo Galego de Mourente, acompañados de varios membros da confraría gastronómica, presentaron o evento culinario que, como vén sendo tradición, desenvolverase o segundo fin de semana de marzo.

O prezo da cunca é de 2 euros, a repetir as veces que se queira. A cazuela con carne custa 4 euros.

A programación da Festa do Caldo comezará o sábado 7 coa imposición de capas e medallas aos novos ‘cabaleiros' e damas do colectivo gastronómico. O acto desenvolverase ás 12 horas ao pé do carballo milenario de Santa Margarita. Entre os novos membros figuran José Pousada, director-xerente de Marrón Glace, S.L.; Jesús Otero, alcalde Vila de Cruces; Edelmiro Branco, propietario de Coserpont, S.L.; os empresarios José Torres ‘Pacheco' e Masé Míguez; Alejandro Rubín, xerente de Expourense e Carlos Martínes Arias, presidente do Ateneo Santa Cecilia de Marín.

Orquéstralas Costa Oeste e Millenium amenizarán a verbena da xornada inaugural. A degustación do caldo galego terá lugar o domingo 8, ás 14 horas, tras a lectura do pregón. Pronunciará o discurso o actor Xullo Pereira, que intervén na serie Libro de Familia, que emite a TVG.

Comentarios