A Anada 2018 da Denominación Rías Baixas é cualificada como "moi boa"

A valoración foi ratificada polo pleno do Consello Regulador en base ao informe técnico do Órgano de Certificación e Control sobre a colleita, a vendima e a análise sensorial e fisioquímico

Almuerzo de trabajo con los medios de comunicación celebrado en Madrid con el presidente de la D.O. Rías Baixas. CEDIDA
photo_camera Xantar de traballo cos medios de comunicación celebrado en Madrid co presidente do D.O. Rías Baixas. CEDIDA

 A Anada 2018 do D.O. Rías Baixas foi cualificada polo Pleno do seu Consello Regulador como "moi boa". Así o anunciou o presidente desta Denominación de Orixe, Juan Gil de Araujo, durante o tradicional xantar de traballo cos medios de comunicación celebrado en Madrid. Devandita cualificación foi ratificada na sesión do Pleno do venres 21 de xuño.

A decisión tomouse en base a un informe técnico desenvolvido polo Órgano de Certificación e Control, que incluía datos relativos á colleita e vendima 2018, así como á análise sensorial e fisicoquímico levados a cabo ata o pasado 31 de maio. Ademais, devandito documento apóiase en que máis do 50% do viño elaborado desta anada xa foi cualificado e, xa que logo, valorado a través dos mencionados parámetros. De feito, nos primeiros cinco meses de 2019, o viño cualificado por esta denominación creceu un 1,7% con respecto ao mesmo período do pasado ano, de maneira que a 31 de maio de 2019 verificáronse 13.177.444 litros.

Con respecto ás valoracións do panel de cata, o presidente do Consello Regulador destacou que a Anada 2018 "nas fases visual e olfativa, responde as características propias dos viños desta Denominación: amarelo pajizo con tons brillantes e limpos e aromas cítricos, herbáceos e florais e tamén con matices froiteiros (mazá e froita de óso)".

A pesar de que 2018 foi un ano de elevadas precipitacións, cunha primavera fría e chuviosa, o ciclo vexetativo da vide "tivo unha excelente brotación", destacou. A inestable meteoroloxía levou a un atraso fenolóxico a finais de xullo de entre sete e dez días con respecto a un ano normal, unha situación que se viu estabilizada cuns meses de agosto e setembro de gran estabilidade meteorolóxica, con tempo seco e asollado, o que permitiu un envero e colleita en moi boas condicións e nas datas habituais. Gil de Araujo describiu esta última etapa como "unha vendima tranquila e sosegada, que permitiu ás adegas o luxo, non sempre posible en Galicia, de ir vendimiando cada parcela no momento desexado segundo o propósito de elaboración".

Túnel de Presentación do viño en Valencia
Aínda que se estimaba unha produción global de 36 millóns de quilos de uva, finalmente a cifra estableceuse nos 38,5 millóns. Segundo o informe do Órgano de Certificación e Control, a 31 de maio deste ano, o D.O. Rías Baixas xa verificara un 50% do viño elaborado na colleita 2018, que ascendeu a 26.399.654 litros. Na actualidade, máis do 26% destes viños destínase aos mercados exteriores.

Tras a presentación deste martes, o Consello Regulador ofrecerá o xoves un Túnel de Presentación da Anada 2018 no Salón A Exposición do Hotel The Westin Valencia. Os profesionais do sector terán a oportunidade de degustar ata 90 marcas pertencentes a 49 adegas inscritas a este D.O. O horario de apertura será de 11.30 a 14.00 e de 18.00 a 22.00 horas

 

Comentarios