martes. 16.07.2019 |
El tiempo
martes. 16.07.2019
El tiempo

A Anada 2018 da Denominación Rías Baixas é cualificada como "moi boa"

Xantar de traballo cos medios de comunicación celebrado en Madrid co presidente do D.O. Rías Baixas. CEDIDA
Xantar de traballo cos medios de comunicación celebrado en Madrid co presidente do D.O. Rías Baixas. CEDIDA

A valoración foi ratificada polo pleno do Consello Regulador en base ao informe técnico do Órgano de Certificación e Control sobre a colleita, a vendima e a análise sensorial e fisioquímico

 A Anada 2018 do D.O. Rías Baixas foi cualificada polo Pleno do seu Consello Regulador como "moi boa". Así o anunciou o presidente desta Denominación de Orixe, Juan Gil de Araujo, durante o tradicional xantar de traballo cos medios de comunicación celebrado en Madrid. Devandita cualificación foi ratificada na sesión do Pleno do venres 21 de xuño.

A decisión tomouse en base a un informe técnico desenvolvido polo Órgano de Certificación e Control, que incluía datos relativos á colleita e vendima 2018, así como á análise sensorial e fisicoquímico levados a cabo ata o pasado 31 de maio. Ademais, devandito documento apóiase en que máis do 50% do viño elaborado desta anada xa foi cualificado e, xa que logo, valorado a través dos mencionados parámetros. De feito, nos primeiros cinco meses de 2019, o viño cualificado por esta denominación creceu un 1,7% con respecto ao mesmo período do pasado ano, de maneira que a 31 de maio de 2019 verificáronse 13.177.444 litros.

Con respecto ás valoracións do panel de cata, o presidente do Consello Regulador destacou que a Anada 2018 "nas fases visual e olfativa, responde as características propias dos viños desta Denominación: amarelo pajizo con tons brillantes e limpos e aromas cítricos, herbáceos e florais e tamén con matices froiteiros (mazá e froita de óso)".

A pesar de que 2018 foi un ano de elevadas precipitacións, cunha primavera fría e chuviosa, o ciclo vexetativo da vide "tivo unha excelente brotación", destacou. A inestable meteoroloxía levou a un atraso fenolóxico a finais de xullo de entre sete e dez días con respecto a un ano normal, unha situación que se viu estabilizada cuns meses de agosto e setembro de gran estabilidade meteorolóxica, con tempo seco e asollado, o que permitiu un envero e colleita en moi boas condicións e nas datas habituais. Gil de Araujo describiu esta última etapa como "unha vendima tranquila e sosegada, que permitiu ás adegas o luxo, non sempre posible en Galicia, de ir vendimiando cada parcela no momento desexado segundo o propósito de elaboración".

Túnel de Presentación do viño en Valencia
Aínda que se estimaba unha produción global de 36 millóns de quilos de uva, finalmente a cifra estableceuse nos 38,5 millóns. Segundo o informe do Órgano de Certificación e Control, a 31 de maio deste ano, o D.O. Rías Baixas xa verificara un 50% do viño elaborado na colleita 2018, que ascendeu a 26.399.654 litros. Na actualidade, máis do 26% destes viños destínase aos mercados exteriores.

Tras a presentación deste martes, o Consello Regulador ofrecerá o xoves un Túnel de Presentación da Anada 2018 no Salón A Exposición do Hotel The Westin Valencia. Os profesionais do sector terán a oportunidade de degustar ata 90 marcas pertencentes a 49 adegas inscritas a este D.O. O horario de apertura será de 11.30 a 14.00 e de 18.00 a 22.00 horas

 

A Anada 2018 da Denominación Rías Baixas é cualificada como "moi boa"
Comentarios