As aperturas de Lola & Lía e Pepe Vieira revolucionan a praza de Curros Enríquez

Os establecementos, que prevén abrir as súas portas este mes, crearán 60 empregos dunha tacada e prometen converter a praza en novo estudio gastronómico da zona monumental de Pontevedra
A la izquierda local de Lola & Lía y al fondo a la derecha el edificio de la futura ‘Churrasquería Varela’. JAVIER CERVERA-MERCADILLO
photo_camera Á esquerda local de Lola & Lía e ao fondo á dereita o edificio da futura Churrasquería Varela. JAVIER CERVERA-MERCADILLO

As inminentes aperturas de Lola & Lía e Pepe Vieira na praza de Curros Enríquez de Pontevedra actuarán como un revulsivo de dobre acción. Por unha banda, ambos os negocios xerarán dunha soa tacada preto de 60 novos empregos, a inmensa maioría vinculados ao servizo de sala e cociña. E por outro, a coincidencia en tempo e espazo de ambos os establecementos prometen converter a emblemática praza nun novo estudio gastronómico da zona monumental.

A oferta actual xa comprende diferentes opcións de restauración, como a chocolatería Lanata, a gastroteca Kamal e o Burger King, pero con estas próximas aperturas ampliarase de forma xenerosa a minuta e, con ela, o poder tractor de comensais desta plazuela da cidade.

Lola & Lía: "A idea é pegarlle forte ao menú do día"

A proposta máis avanzada é a que asina Lola & Lea, unha empresa que prevé revolucionar Curros Enríquez coas súas cartas de brunch e lunch, dous anglicismos que se usan no mundo da cociña para referirse a un almorzo tardío xeneroso e un menú de mediodía. 

Nazaret Silva, promotora do negocio xunto á súa irmá Sheila, avanza que a previsión é abrir as portas "antes de Nadal" cun persoal que alcanzará os 30 traballadores: nove profesionais de cociña e 21 camareiros. Todos eles xa foron contratados e actualmente atópanse en fase de formación no local de Vigo": o Lola & Lía orixinal que está situado en Camiño dos Muíños e que deu pé á travesía pontevedresa. 

O establecemento ocupa as dúas primeiras plantas dos antigos Almacenes Olmedo, algo máis de 500 metros cadrados que foron reformados cun investimento próximo ao medio millón de euros. Silva adianta que o espazo "terá moitos recunchos instagrameables" e que, entre moitas outras cousas, contará con mobiliario "artesanal feito a medida", murais con algunha que outra intervención artística e "máis dunha chiscadela" ao local vigués, premiado o ano pasado co seu primeiro solete da Guía Repsol

O lugar tamén contará cunha zona infantil, un dos extras máis cotizados entre as familias, e aínda que o brunch seguirá sendo buque insignia da firma, a copropietaria subliña que a intención é "pegarlle forte ás merendas e os menús do día". Algo que xa sucede con éxito na cidade olívica, onde se despachan cada día 150 menús a un prezo de entre 11.50 e 15.90 (dependendo de se é entre semana ou fin de semana).

O día exacto da inauguración está por perfilar, aínda que a idea das emprendendoras é "facer algo especial" para conmemorar o desembarque da firma na cidade da capital.

Pepe Vieira: será "un asador familiar para todos os públicos"

Aínda que oficialmente ocupa o número catro da rúa Don Gonzalo, Curros Enríquez tamén se verá dinamizado coa apertura doutro segundo establecemento hostaleiro emprazado nesa dirección. Trátase da churrasquería promovida polo chef Xosé Torres Cannas, máis coñecido no gremio como Pepe Vieira en alusión ao establecemento de Poio que bautizou con este nome e no que leva cultivadas dúas estrelas Michelín.

Neste caso, o negocio ocupará a antiga ferraxería Varela, onde tamén se está levando a cabo unha importante remodelación. Fontes oficiais consultadas indican que a sociedade prevé abrir o negocio "en decembro" e que por este motivo a obra está a avanzar ao máximo ritmo posible. 

O persoal terá unhas dimensións similares ás de Lola & Lea, uns 30 traballadores que "xa están en fase de contratación". 

O nome do establecemento maridará pasado e presente con só dúas palabras: Churrasquería Varela. E a intención do proxecto é servir como "un asador familiar", no que non haberá fogóns, senón que todos os pratos serán á brasa. A carta será ampla e estará orientada "a todos os públicos", engaden as mesmas fontes. 

O negocio ocupará tres plantas e recreará "diferentes ambientes", aínda que sempre baixo a premisa de "manter o aspecto industrial do anterior establecemento", a ferraxería Varela. O local será o cuarto rexentado por Pepe Vieira, que tamén comanda o restaurante de Camiño da Serpe, o Ultramar no Museo de Pontevedra e o Pazo de Buzaca en Moraña.

O 8,5% dos afiliados da cidade traballan na hostalería

A hostalería é a cuarta sección económica que xera máis postos de traballo na cidade pontevedresa. Exactamente, os últimos datos publicados polo Instituto Galego de Estatística, correspondentes ao pasado mes de setembro, recollen que en Pontevedra hai 2.695 afiliados á Seguridade Social que traballan nalgún negocio hostaleiro, equivalentes ao 8,5% do total de cotizantes. 

No ranking local só supera esta marca o comercio (5.488 afiliacións), as actividades sanitarias (3.881) e a industria (2.768). O peso da hostalería a nivel emprego supera outras ramas importantes, como as de administración pública (2.529) construción (2.172) e educación (2.089). 

Comentarios