O Banco de Alimentos respira aliviado tras unha Operación Quilo 'moi frutífera'

A demanda de bens de primeira necesidade creceu un 40% coa crise do covid e deixou os almacéns baleiros
Una voluntaria del Banco de Alimentos en un supermercado de Pontevedra. DP
photo_camera Unha voluntaria do Banco de Alimentos nun supermercado de Pontevedra. DP

Tras unha semana de campaña de recollida de fondos, o Banco de Alimentos confía que a Operación Quilo, que terminou o sábado nos supermercados da provincia, sirva para fornecer ás organizacións durante os próximos meses. A iniciativa, que se celebra todos os anos en dúas ocasións, chega xusto cando os almacéns demandaban máis comida ante as necesidades creadas durante a pandemia, que dispararon a demanda de bens de primeira necesidade nun 40%, tal e como explica o presidente do Banco de Alimentos en Pontevedra, José Luís Doval.

Deste xeito, esta Operación Quilo foi máis frutífera do que se esperaba, á espera de facer reconto de todas as cantidades doadas ao longo destes días. A covid obrigou a modificar a modalidade de recollida. Se antes se entregaban os alimentos aos voluntarios nun posto físico nos propios supermercados, agora os particulares realizan doazóns de diñeiro a través dunha aplicación cando realizan o pago da súa compra. Só é necesario indicarllo aos caixeiros dos establecementos para facer achegas dun, tres, cinco ou dez euros. "Este método será beneficioso porque nos permitirá contar con fondos e ir mercando nos supermercados a medida que vaiamos necesitando vos produtos, antes xuntabamonos con litros e litros de leite que tingamos que entregar con rapidez. Agora poderemos ir comprando pouco a pouco", explica.

Aínda que a resposta da xente en xeral foi moi boa, explica que algunhas zonas da provincia acusaron as restricións. "En municipios como Sanxenxo ou O Grove, onde normalmente hai moita xente que vai de fin de semana, esta vez estaba todo moi parado", lamenta.

Os responsables esperan que a chegada progresiva de axudas como o Ingreso Mínimo Vital alivie a demanda de alimentos

O presidente do Banco de Alimentos de Pontevedra explica que nas últimas semanas a carencia de alimentos aliviouse na organización grazas a doazóns particulares. "Está vindo moita xente polo noso almacén a deixar caixas con cousas e iso axudounos a aguantar ata agora", conta. Os meses de confinamento e o parón xeral da economía desde marzo provocaron que máis persoas recorresen a eles. A Operación Quilo dálles agora estabilidade. "Esperamos que a medida que a xente vaia recibindo axudas como ou Ingreso Mínimo Vital e vos ERTE chegen xa sen problema empece a baixar a demanda, pero mentres non é así a xente necesita seguir comendo", explicaba Doval.

Comentarios