Os bares de 26 concellos pontevedreses pedirán PCR negativa ou vacinación completa

É un requisito nos municipios en nivel alto —Pontevedra, Vigo, A Illa, Marín, Poio, Vilagarcía, Vilanova, Gondomar, Nigrán, O Rosal, Tomiño Bueu, Meis, Ponte Caldelas, Ribadumia, A Guarda, Moaña, Mos, O Porriño, Redondela e Soutomaior— e tamén nos que se atopan no máximo, como Cambados, Meaño, O Grove, Baiona e Sanxenxo
Una clienta muestra su certificado de vacunación en un pub de Sanxenxo la semana pasada. DP
photo_camera Unha clienta mostra o seu certificado de vacinación nun pub de Sanxenxo a semana pasada. DP

As autoridades sanitarias galegas decidiron, tras a reunión do comité clínico, duplicar o número de localidades en nivel máximo polo impacto da covid, polo que serán doce a partir da medianoite do venres ao sábado, mentres que as sete principais cidades estarán en nivel alto, entre elas Pontevedra, que xa estaba. Isto implica que os bares e restaurantes pontevedreses terán que esixir aos seus clientes maiores de 12 anos que presenten un test PCR, de antígenos ou saliva negativo que demostre que non se atopan contaxiados de coronavirus, ou o certificado de vacinación completa para acceder ao interior. Neste último caso, vale tanto en papel como no móbil.

É un requisito nos municipios en nivel alto —Pontevedra, Vigo, A Illa, Marín, Poio, Vilagarcía, Vilanova, Gondomar, Nigrán, O Rosal, Tomiño Bueu, Meis, Ponte Caldelas, Ribadumia, A Guarda, Moaña, Mos, O Porriño, Redondela e Soutomaior— e tamén nos que se atopan no máximo, como Cambados, Meaño, O Grove, Baiona e Sanxenxo, A proba diagnóstica negativa deberá haberse realizado nas 72 horas antes do acceso ao local de hostalería.

Superado este requisito, está permitido o consumo no interior dos locais, que verán limitado o seu aforamento ao 50%. A ocupación máxima será de seis persoas por mesa, no caso de persoas non convivientes. Ademais, non estará permitido o consumo na barra.

Nas tarrazas ao aire libre, limítase tamén ao 50% as mesas permitidas, pero poden congregarse ata dez persoas. E, como xa é habitual, deberán manter posta a máscara, que debe retirarse exclusivamente no momento do consumo.

Os bares e restaurantes poderán abrir ata a unha da mañá se cumpren cos requisitos de hostalería segura, pero non poderán admitir novos clientes a partir das 00.00 horas. Poderán, iso si, entregar a domicilio ata a unha, do mesmo xeito que os clientes que opten por recoller o seu pedido no local para consumilo nos seus fogares.

En canto aos municipios en nivel máximo, os bares e restaurantes tamén deberán esixir o coñecido como certificado covid. No seu caso, o aforamento no interior dos locais redúcese ao 30%.

Comentarios