sábado. 15.08.2020 |
El tiempo
sábado. 15.08.2020
El tiempo

Un empresario pontevedrés ultima a apertura dun hostal no verán do coronavirus

Un empresario pontevedrés está a piques de abrir un hostal no número 22 da rúa Ferreiros. GONZALO GARCÍA
Un empresario pontevedrés está a piques de abrir un hostal no número 22 da rúa Ferreiros. GONZALO GARCÍA
"Sabemos que a ocupación vai ser baixa, pero hai que mirar cara a adiante. Este un ano para ofrecer calidade", reivindica Camilo Garrido

Camilo Garrido tiña previsto abrir o seu terceiro aloxamento turístico en Pontevedra en Semana Santa, pero a pandemia do coronavirus frustrou os seus plans. A pesar das dificultades, o seu hostal da rúa Ferreiros abrirá en cuestión de días. "Sabemos que a ocupación vai ser baixa, pero hai que mirar cara a adiante", explica o empresario pontevedrés, que confía en que os últimos trámites para a apertura do seu negocio estean listos este fin de semana.

O establecemento, que se chama Acolá, contará con oito habitacións e reunirá estritas medidas de seguridade e hixiene. "Extremamos as precaucións e eliminado téxtiles, alfombras e outros elementos. Ao final o deseño foi aséptico e minimalista, acorde aos tempos nos que estamos como consecuencia do virus", indica.

Garrido é consciente de que o fluxo turístico será moi inferior a outros veráns. "Conformámonos con marcar un 30% de ocupación. Este é un ano para aguantar e resistir. Tamén é un ano para ofrecer seguridade e calidade", reivindica.

Este empresario pontevedrés dirixe dous albergues no centro histórico da cidade, concretamente en Arcebispo Malvar, zona de paso obrigado para os peregrinos que realizan o Camiño Portugués a Santiago. A pesar de que a normativa en vigor permite que a ocupación destes establecementos sexa do 75%, o certo é que Garrido decidiu limitar aínda máis o aforamento nos seus negocios como garantía de maior seguridade. "O límite marcámolo no 50% da capacidade", indica.

MÁS ALBERGUES. Antes de que se declarase a alerta sanitaria polo coronavirus, Pontevedra preparábase para abrir novos aloxamentos turísticos debido á proxección que tanto a cidade como a ruta xacobea gañaron nos últimos anos. De feito, o Concello detectou un repunte na solicitude de licenzas de obras para a apertura deste tipo de negocios.

As dúas últimas promocións impulsáronse o pasado mes de maio. A Concellería de Urbanismo, que dirixe Xaquín Moreda, autorizou o permiso de obras de reforma para converter en albergues dous edificios da zona vella.

Unha das instalacións sitúase no número dous da rúa Licenciado Francisco de Paula Cousiño. Con capacidade para 15 persoas, este futuro negocio ocupará o baixo do inmoble, que está moi preto da Praza de Méndez Núñez.

O segundo aloxamento, de 18 prazas, está previsto no número catro da Rúa do Arco, moi próximo ao Mercado de Abastos e á Praza dá Pedreira.

Os servizos municipais tamén tramitaron dous proxectos deste tipo na Enfesta de San Telmo, detrás do Campiño de Santa María; no Gorgullón e na Praza dá Verdura.

A hostalería local. "O noso maior medo é que non veña ningún peregrino"

A reapertura de fronteiras con Portugal non é, por agora, unha esperanza á que a hostalería local queira aferrarse demasiado. Esta noticia, que trae consigo a reactivación do Camiño Portugués, non parece suficiente para paliar os efectos económicos provocados pola pandemia.

Miguel García, traballador do Gambrinus situado na estación de tren, é unha desas voces que non as ten todas consigo. Cerca do negocio que rexenta atópase un albergue de peregrinos, o que sempre repercutiu positivamente nos beneficios do local. Este ano, con todo, parece que a cousa será moi distinta. "A estas alturas soía estar ao cen por cen, mais ultimamente non pasou por aquí ninguén".

Preguntado polos posibles medos derivados das medidas de seguridade relacionadas coa pandemia, o hostaleiro non evitou mostrar que os seus preocupacións ían por outra banda. "O meu medo non é ese. Penso que todo o mundo é consciente do momento no que estamos. O meu medo é que non veñan", asegura a este xornal.

García, pese a este medo, é o primeiro en empatizar coa situación. "É normal. O medo segue latente. Os rebrotes. Todo condiciona". "E todo, dende logo, tamén é condicionado", comenta.

Un empresario pontevedrés ultima a apertura dun hostal no verán do...
comentarios